maanantai 30. marraskuuta 2020

Marraskuiset kuulumiset

Lokakuussa sain vihdoin juostua kunnolla ja tunsin olevani taas kunnossa ensimmäistä kertaa kilpirauhasen liikatoiminnan toteamisen jälkeen. Onneksi sama fiilis jatkui myös marraskuussa ja pääsin tässäkin kuussa juoksemaan täysipainoisesti.

Juoksin marraskuussa yhteensä 110 kilometriä, ja olen lukemaan tosi tyytyväinen. En ole kuitenkaan vielä ihan sellaisessa juoksukunnossa kuin parhaimmillani. Marraskuussa tuli lenkkeiltyä suht tiuhaan, mutta pitkiksillä viivyin lyhyempiä kilometrejä. Kuun alkupuolella tuli juostua yksi 12 ja yksi 16 kilometrin lenkki, ja ihan kuun loppuun tuli vielä 12 kilometrin juoksu. Muuten olen juossut lähinnä lyhyitä 4 km lenkkejä. 

Usein toistuva lyhyt happihyppely onneksi auttaa kaamosväsymykseen. Silloin kun mieli tekisi vaan jäädä sohvanpohjalle koko illaksi, niin lyhyt lenkki aktivoi siihen malliin, että sen jälkeen jaksaa vielä tehdä jotain muutakin. Tai jos ei jaksakaan, niin ainakin voi hyvillä mielin hautautua peiton alle, kun on jo liikkunut.


Tänä syksynä olen jatkanut enimmäkseen etätöissä ja työskennellyt toimistolla suunnilleen päivän viikossa. Kesti yli puoli vuotta, että meillä saatiin etätöihin mobiili työaikaleimaus ja sen myötä mahdollisuus aidosti liukuvaan työaikaan. Mutta tuon myötä etätöistä on tullut vielä astetta mukavampia. Olen useampana työpäivänä pitänyt vähän pidemmän lounastauon ja käynyt lyhyellä lenkillä ennen syömistä. Päivänvalon aikaan lenkkeily piristää ihan erityisesti!

Muuten koronatilanne on vaikuttanut elämään lopulta aika vähän. Kotoilu on ollut minusta aina mukavaa, ja nyt on voinut hyvällä omallatunnolla viettää iltoja kotisohvalla muhien. Olisi kyllä ihanaa päästä matkalle jonnekin lämpimään tai edes pystyä suunnittelemaan reissua! Mutta tilanteelle ei nyt oikein voi mitään. Sentään vielä on päässyt tekemään pieniä reissuja kotimaassa. Marraskuu oli kelien puolesta hyvä juoksukuu. Lunta ei pahemmin näkynyt, mutta ei myöskään liukkautta. Joulukuussa mulla on taas lomaa. Koko syksy on menty ilman vapaata töistä ja olo on sellainen, että olen todellakin loman tarpeessa. Toivottavasti myös juoksut sujuvat edelleen joulukuussakin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...