sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Joululahjat juoksijalle ja retkeilyyn

Marraskuinen aurinko on jo laskemassa ja on vuoden pimein aika. Marraskuun pimeyteen tuo ainakin mun arkeen valoa lähestyvän joulun odotus. Tykkään viettää joulua, leppoisasti läheisten kesken ja hyvän ruoan parissa. Tykkään myös antaa ja saadakin lahjoja. Pyrin hoitamaan lahjaostokset jo hyvissä ajoin ja mahdollisimman harkitusti, sillä turhaa tavaraa ei kukaan kaipaa.

Mulla on jo useampi joululahja hankittuna! Vielä kyttään kuitenkin black weekin ja black fridayn tarjouksia. Tänä vuonna olen aloittanut lahjojen hankkimisen hyvissä ajoin ennen joulua, sillä en halua joutua tilanteeseen, jossa pitäisi etsiä lahjoja viime hetken paniikissa. Veikkaan, että koronasta huolimatta kauppakeskuksissa on ruuhkaa lahjaostoksilla, ja siksi teen vielä aiempaakin mieluummin lahjahankinnat verkosta.

Kokosin tähän postaukseen lahjaideoita juoksuun ja retkeilyyn. 

Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen prosentin komissiota (n. 5-10% ostosten loppusummasta). Pelkästä linkin klikkaamisesta en hyödy rahallisesti, ainoastaan linkin kautta tehdyistä ostoksista. Vaatteet talvilenkeille, juoksuun ja ulkoiluun


Ajankohtainen lahjaidea on hankkia toimivat juoksuvaatteet talvilenkeille. Juoksuun sopivat vaatteet toimivat myös muussa ulkoilussa, mutta juostessa kroppa pysyy tietysti paremmin lämpimänä kuin kävellessä. Talvella kannattaa suosia kerrospukeutumista!

Talvitrikoot ovat mielestäni parhaat juoksuhousut talvikeleille. Trikoot ovat tavallista paksummat ja niissä on pehmeä, lämpöä eristävä sisäpinta.

Varsinkin naisilla peppu ja reidet palelevat herkästi ulkoliikunnassa, vaikka muuten olisi lämmin. Juoksufoorumin fb-ryhmässä vinkattiin, että toppahame toimii myös juoksulenkeillä. Lyhyt hame on kätevä myös retkeillessä varsinkin taukopaikoilla. Tämä Haglöfsin malli on superkevyt ja siinä on sivussa kokopitkä vetoketju, jonka ansiosta hame on helppo pukea ja riisua.

Toppahame toimii myös talven juoksulenkeillä.


Buffihuivi on superkätevä ympäri vuoden, sillä se on monikäyttöinen toimien mm. kaulurina tai pipona. Huiveista löytyy erilaisia kuoseja ja materiaaleja erilaisiin tarpeisiin. Mulla on näitä eri väreissä ja hiukan eri malleilla, niin aina löytyy kaapista puhdas buffi lenkille ja retkelle!

Juoksu onnistuu ulkona ympäri vuoden, mutta toki talvi asettaa omat haasteensa urheiluun. Kurkkaa aikaisempi postaukseni 10 vinkkiä talvijuoksuun, jos sieltä löytyisi juttuja, joiden ansiosta juoksu talvella on miellyttävämpää!


Termospullo

Kylmän vuodenajan retkillä ihan ehdoton mukaan otettava juttu on kunnon termospullo. Kahvi tai tee maistuu superhyvältä ulkoilmassa ja kuuma juoma lämmittää tauolla. Termarien ykkösvalmistaja on Thermos, jonka erikoisteräs on kevyttä ja kestävää. Thermoksen pulloilla on 10 vuoden takuu ja niihin saa tarvittaessa ostettua erikseen vaihtokorkin, mikä lisää termarin käyttöikää. Minua viehättää Thermoksissa myös niiden metallinhohtoinen väri.


Thermoksen yhden hengen termari vetää 350 milliä. | Puolen litran termari on kätevä. | 750 ml riittää 2-3 hengelle. | Sarjan suurimman yksilön tilavuus on litran. |


Kirjavinkit

Kansallispuistot tutuiksi Suomi on melkoinen järkäle, joka esittelee kaikki Suomen 40 kansallispuistoa sekä valtion retkeilyalueet. Kirja on päivitetty kokoomateos vuosina 2018-2019 ilmestyneestä Kansallispuisto tutuiksi -kirjasarjasta.

Suomen upeimmat luontokohteet -teos esittelee mielenkiintoisia paikkoja ja luonnonnähtävyyksiä ympäri Suomen. Kirjasta voi bongata mm. kummallisia kiviä, vesiputouksia tai näköalapaikkoja. Esimerkiksi Turun saariston korkein kohta, Kasberget, löytyy kirjasta. Tuolla tuli itsekin vierailtua viime kesänä, enkä ennen tuota reissua tiennyt mitään Nauvon luontopoluista ja tuollaisesta näköalapaikasta! Tosi hyvä, että hienoja yksittäisiä luontokohteita nostetaan esiin, sillä niitähän Suomessa riittää!

Suomen upeimmat luontokohteet


Aineeton lahja


Hemmottelulahjakortti. Juoksijalle tosi passeli on lahjakortti esimerkiksi hierontaan tai kylpylään. Viime jouluna annoin toiselle siskolle lahjaksi Ruissalon kylpylän lahjakortin ja pääsin sitten siinä siivellä itsekin "hiihtoloma"reissulle kylpylään. Tuohon voi vielä yhdistää joko lenkin tai kuntosalin (sisältyy yleensä majoitukseen), niin tulee sekä liikuntaa että hemmottelua. Naantalin kylpylä on valittu Suomen parhaaksi hotelliksi jo kahtena peräkkäisenä vuonna. Ruissalon kylpylä on vanhempi ja hiukan kulunut, mutta toisaalta Ruissalo on aivan upea paikka varsinkin myöhään keväällä ja alkukesästä. Näissä molemmissa kylpylöissä on muuten tosi hyvät Black Friday -tarjoukset joka vuosi, joten kannattaa klikata sivuille perjantaina 27.11.!

Ruissalon kylpylässä helmikuussa. 

Retki kansallispuistoon. Olen jo useana jouluna antanut toiselle siskolleni lahjaksi patikointireissun kansallispuistoon. Tästä voi paketoida isomman tai pienemmän kokonaisuuden. Lähialueen puistoihin voi tehdä päiväretken, ja suunnitella valmiiksi kivan kävelyreitin taukopaikkoineen ja eväineen. Tai sitten voi tehdä matkan vähän kauemmas ja sisällyttää reissuun yöpymisen. Monien kansallispuistojen liepeiltä löytyy myös tasokasta hotellimajoitusta, jos haluaa panostaa.

Juoksutapahtuman osallistuminen. Vielä parempi, jos lahjanantaja lähtee kaveriksi juoksemaan. Jo mietintävaiheessa kannattaa hiukan tsekata tapahtuman aikataulua ja paikan päälle saapumista yms. käytännön juttuja, jotta lahjatapahtumasta muodostuu varmasti mieluisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...