sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Juoksuhaaste 2018: 40/40!

Tämä vuosi muodostui hyvin erilaiseksi kuin mitä juoksuhaastetta suunnitellessani kuvittelin. Kaikenlaisista vaikeuksista huolimatta mulle oli koko ajan selvää, että juoksut jatkuvat ja pyrin suorittamaan juoksuhaastetta pikku hiljaa vuoden mittaan.

Juoksuhaaste 2018 on nyt paketissa ja kaikki 40 kohtaa suoritettuna! Huh! Tarkoituksella säästin joulukuulle pari haastetta, mutta nyt nekin on juostu. Tässä postauksessa käyn läpi vuoden mittaan napsittuja haasteita, jotka ovat olleen erityisen haastavia, mieleenpainuvia tai muuten vain maininnan arvoisia. Kaikki juoksuhaasteen 40 kohtaa on listattuna täällä.

Juokse työmatka tai osa siitä. Jos et ole töissä, juokse vaikka kauppamatka.

Toteutin tämän kohdan maaliskuussa hiukan erikoisemmalla tavalla, sillä juoksin työmatkastani osan Aurajoen jäällä! Kokemus oli jännittävä ja hiukan pelottavakin, mutta siitä jäi hauska muisto ja olipahan erilainen työmatka! Samalla reissulla tuli kuitattua toinenkin kohta haasteesta: Lähde lenkille aamulla auringon noustessa.


Tee nähtävyyskierros juosten. Tämän voi toteuttaa yhtä hyvin matkoilla kuin omalla kotipaikkakunnallakin. 

Tein kesälomareissun Ahvenanmaalle, ja matkaohjelmassa oli retki Bomarsundin rauniolinnakkeelle. Koska tiesin alueella kiertävän juostavia polkuja, tein nähtävyyskierroksen juosten. Oli yksi niistä heinäkuun upeista hellepäivistä, joten nautin täysillä merimaisemista, auringosta ja juoksun jälkeisestä uinnista.


Lenkkeile kaverin kanssa tai osallistu yhteislenkille.

Elokuun alussa pääsin mukaan Mennään metsään -polkujuoksukiertueelle ja osallistuin Saaristomeren yhteislenkille. Mennään metsään -yhteislenkillä Örössä oli upea keli, mahtavat maisemat ja mainio yhteishenki polkujuoksuporukassa. Yksi kesän ikimuistoisimmista päivistä tämäkin.Mene juoksutapahtumaan kannustamaan tai vapaaehtoishommiin.

Lokakuun lopussa järjestettiin Kaarinan syysmaraton ja menin paikalle, en juoksemaan vaan kannustamaan. Oli hienoa päästä tsemppaamaan maratoonareita viimeisille kilometreille. Kaarinassa oli jäätävän kylmää, mutta kokemuksesta jäi hyvä fiilis.Moni kohta juoksuhaasteessa oli sellainen, ettei niitä olisi tullut toteutettua ilman haastetta. Esimerkiksi juoksulenkki ilman elektroniikkaa, ihan kauheaa! Enkä tiedä, olisinko Cooperiakaan uskaltautunut juoksemaan. Mutta onneksi haasteen innoittamana juoksin, koska totesin, ettei se niin kamalaa ollutkaan.

Juoksin yöllä heinäkuun lopussa, kun lupailtiin hienoa kuunpimennystä. Kuu oli pilvessä, mutta oli hassunkurista, miten puolenyön maissa lenkkipolulla oli hirveä ryysis, kun ihmiset kokoontuivat korkeille paikoille nähdäkseen edes vilauksen kuusta.

Jotkut haasteet olivat helppoja ja toteutuivat itsestään osana normaalia juoksuohjelmaa. Heti vuoden alkuun pääsin juoksemaan monesti lumessa ja pakkasessa. Juoksin rannalle monen monituista kertaa kesällä ja samoin polkujuoksulenkkejä tuli tehtyä ties kuinka monta. Juoksutapahtumiin osallistuin myös useasti vuoden aikana. Radallakin tuli käytyä osana puolimaratontreenejä. Juoksublogeja luen ihan jatkuvasti ja kommentoinkin, vaikka välillä tuntuu, ettei keksi mitään fiksua sanottavaa, vaikka mieli tekisi kommentoida enemmänkin. Juoksutavoitteita tuli vuoden aikana asetettua ja kivasti ne toteutuivatkin, viimeisimpänä nyt tämä juoksuhaaste. Täytyy olla tyytyväinen saavutukseen!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut! Mulla vielä neljä kohtaa uupuu. Saa nähdä, tuleeko vuodenvaihde liian äkkiä vai saanko nuo tehtyä. Kivaa on joka tapauksessa ollut haasteen parissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Neljä haastetta ehtii vielä, tai riippuu toki vähän haasteista... :) Kiva kuulla, että haasten parissa olet viihtynyt!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...