perjantai 21. joulukuuta 2018

Mitä juoksuun meni rahaa vuonna 2018?

Puhutaanpa taas rahasta! Tarkkana taloudenpitäjänä listaan ylös menoni, ja tässä postauksessa katsaus vuoden 2018 juoksumenoihin.

Juoksuvaatteet

2 pitkähihaista juoksupaitaa: 27e
Talvitrikoot: 38e
2 urheilutoppia: 16e
Juoksutakki: 33e
Urheilurintsikat: 8e
3 lyhytvartiset juoksusukat: 6e
2 juoksuhanskat: 10e

Kaikki tänä vuonna ostamani juoksuvaatteet olivat enemmän tai vähemmän alennuksessa. Kadonneen paidan tilalle ostamaani pitkähihaista juoksupaitaa lukuunottamatta vaatteet olivat sellaisia "nice to have" -ostoksia, "must have" -kamppeiden sijaan. Mutta koska kaikki vuoden aikana ostetut vaatteet ovat olleet jo lukuisat kerrat käytössä, ne ovat olleet hyvä lisä juoksuvaatekaappiin. Hihattomat urheilutopit olivat sellainen ostos, joita ostin samantien 2 samanlaista, kun halvalla sai, mutta kesällä näitä kiertää käytössä ja pesussa jatkuvasti, eivätkä vie paljon tilaa. Viime vuonna hankitut ja hyväksi havaitut talvitrikoot saivat kaverikseen toiset samanlaiset, sillä onhan se kätevää, että kaapissa on toiset, jos toiset ovat vaikka pesussa. Juoksutakki oli heräteostos, kun Niken Impossibly light jacket oli huikeassa alennuksessa. Superkevyt takki on ollut yksi syksyn suosikkejani, ja pakkaan sen taatusti myös matkoille mukaan. Kaikki siis mielestäni ihan hyviä ja tarpeellisia ostoksia.

Juoksuvarusteet:

Lidlin juoksureppu: 10e
Otsalamppu: 12e

Kumpikin ostos sieltä valikoimien edullisimmasta päästä, eikä välttämättä kaikkein laadukkaimpia. Tarvitsin uuden juoksurepun ja Lidlissä sattui olemaan tarjolla, joten päätin testata, onko reppu mistään kotoisin. Hintaansa nähden ihan ok reppu. Otsalamppua mulla ei aiemmin ollut ja päädyin ostamaan edullisen lampun yksinkertaisesti, koska en jaksanut ottaa selvää hintavampien lamppujen ominaisuuksista. Ajattelin, että tuolle kevyelle lampulle on kuitenkin käyttöä, vaikka joskus satsaisinkin vielä toiseen, paremmin polkujuoksuun soveltuvaan otsalamppuun.


Juoksutapahtumat:

Forssan Suvi-illan Maraton, joka jäi väliin, mutta jonka olin jo maksanut: 37e
Paavo Nurmi puolimaraton: 39e
Hirvensalo Trail: 10e
Turku Street-O, 1 osakilpailu:9e

Huomaatte varmaan, että juoksin useammassa tapahtumassa kuin mitä tähän on listattu. Yhteistyön kautta sain osallistumiset Paimio Trailille, Länsikeskus Trailille, Maaria Trailille sekä Parmaharju Trailille. Joku saattaa nyt ajatella, että bloggaajat vaan saavat kaikkea ilmaiseksi, joten avaan yhteistyökuviota hiukan. Vastineeksi starttipaikasta olen kirjoittanut tapahtumista juttuja trailrunning.fi -sivustolle sekä tietysti kisarapsat tänne omaan blogiin. Jos laskisi juttujen kirjoituksesta saadun tuntipalkan tapahtumien osallistumismaksujen perusteella, niin sehän jäisi todella alhaiseksi. Eli rahan takia en todellakaan juttuja ole kirjoittanut, vaan yhteistyökuvio on ollut vain mukava lisä juoksutapahtumaan.

Muut:

Energiageelit & muuta syötävää pitkiksille: n. 30€
Kinesioteipit: 20e
Matkustus polkujuoksemaan: n. 80€

Tänä vuonna tuli reissattua juoksemaan enemmän kuin aiempina vuosina, mutta matkakulut pysyivät edelleen hyvin kohtuullisina.


Summa summarum:
Juoksuvaatteet 138e
Juoksuvarusteet 22e
Juoksutapahtumat 95e
Muut 130e
Yhteensä 385e

Kirjoittelin viime vuonna juoksuun menneistä pennosista ensimmäistä kertaa. Viime vuoteen verrattuna tänä vuonna rahaa meni selvästi vähemmän, sillä vuosi sitten ostin uuden juoksukellon sekä juoksukengät. Tänä vuonna en ostanut ollenkaan kenkiä, sillä käytössä olevissa tossuissa oli vielä tarpeeksi kilometrejä edessä. Ensi vuonna tarvitsen ainakin uudet polkukengät, eli kenkäshoppailuja on luvassa vuoden tauon jälkeen taas. Tänä vuonna juoksu oli mulle mielestäni hyvinkin halpa harrastus. :)

Mitenkäs muilla? Ynnäilettekö menojanne ja mitä menee juoksuun rahaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...