sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Joulukuun juoksutauot

Joulukuusta tuli vuoden vähäjuoksuisin kuukausi. Mainion marrasputken jälkeen kantapääni kipuili ja olin viikon verran telakalla. Toinen juoksutauko tuli joulun alle, kun sain syksyn ensimmäisen flunssan ja olin taas viikon juoksematta. Joulukuussa kilometrejä kertyi vain 47.

Tuossa välissä sain kuitenkin juostua täyteen 1200 kilometriä tämän vuoden juoksuja sekä juoksuhaasteen viimeiset haastekohdat. Niinpä osasin kerrankin suhtautua ihmeen lungisti juoksutaukoihin, ainoastaan pistesuunnistuksen väliin jääminen joulun alla vähän harmitti.


Joulukuulle olin jättänyt juoksuhaasteesta kohdat 13. Juokse vauhtileikittelylenkki sekä 35. Tee juoksutekniikkaharjoitus. Halusin jättää loppuvuoteen joitan helpompia haasteita, mutta molemmat haastekohdat kertovat myös siitä, että juksuharjoitteluni on useimmiten melko kaavamaista. Koska en ole tottunut tekemään tekniikkaharjoituksia, ne ovat tosiaan jääneet tekemättä koko vuonna. Juoksuhaasteen oli tarkoituskin tuoda harjoitteluun monipuolisuutta tai ainakin herättää pohtimaan, mitä kaikkea juoksun saralla voi kokeilla. Tekniikkaharjoituksen tein keskellä 6 kilometrin lenkkiä ja sen jälkeen mietinkin hiukan hämilläni, että miksi ihmeessä en tee harjoituksia useammin. Ehkäpä ensi vuonna...


Joulukuu ei ole koskaan ollut mulle mikään paras mahdollinen liikuntakuukausi, ja nyt sairastelujen myötä tuntui ihan hyvältä jättää juoksuja väliin. Keskityin parantumiseen ja joulunviettoon, ja koska vuoden tavoitteet olivat nätisti pulkassa, saatoin tehdä sen myös hyvällä omalla tunnolla.


Nyt täällä Turussa on aivan kaamea keli, sillä kevyenliikenteenväylät ovat aivan jäisiä. Joulunvietossa pääsin juoksemaan lapsuudenkotini metsissä, ja poluilla pysyi helposti pystyssä. Suunnitelmissa on korkata uusi juoksuvuosi heti uudenvuodenpäivänä, joten nyt toivon vuoden vaihteen myrskyn tuovat liukkauden tilalle pitävämpää keliä. Tämän vuoden yhteenvetoa ja ensi vuoden tavoitteita kirjoittelen sitten uuden vuoden puolella. Pirskahtelevaa vuodenvaihdetta lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...