torstai 1. marraskuuta 2018

#omamarrasputki

Tiedättekö, mikä on marrasputki? Pikkujoulukaudesta huolimatta kyse on vähän terveellisemmästä putkesta, jossa tarkoituksena on juosta marraskuussa joka päivä. Idean tarkoituksena on kannustaa juoksijoita ulkoilemaan vuoden synkimpänä ajanjaksona. Säännöt ovat yksinkertaiset, juostaan joka päivä ulkona vähintään 25 minuutin ajan.

Mietin viime vuonna marrasputkeen osallistumista, mutta silloin sain ikäväkseni sitkeän flunssan juuri lokakuun lopussa. Putki kaatui ennen kuin oli alkanutkaan. Tänä vuonna suurin osa mun juoksutavoitteista täyttyi jo ennen marraskuuta, joten ajatus päivittäisestä juoksusta ei nyt tuntunut kovin motivoivalta. Ja täytyy myös katsoa kokonaisuutta, sillä syksyllä liikunnoistani on puuttunut kehonhuolto ja voimaharjoittelu lähes tyystiin. Niihin olisi nyt hyvä satsata, ja mieluummin vähentää juoksua.

Lokakuinen auringonlasku.

Joten siitä se ajatus sitten lähti. Toteutan tässä kuussa ihan oman marrasputken. Liikun joka päivä työmatkojen päälle vähintään 25 minuuttia. Liikunta voi olla juoksua, kuntosalia, joogaa, ihan mitä vain. Tavoitteena on mennä salille tauon jälkeen, ja treenata siellä kahdesti viikossa. Ajatuksena on myös yrittää saada kalenteriin mahtumaan jokunen lajikokeilu ja muu liikunta, jota ei juuri ole tullut tehtyä.

Koska marraskuu kuitenkin on pahuksen ankea kuukausi, mietin, etten voi ihan luottaa siihen, että jaksan liikuntaputkea joka päivä ilman lisämotivaatiota. Siksipä heitän tavoitteen julkiseksi tänne blogiin. Ja sen lisäksi asetan tavoitteeksi päivittää joka päivä instaan sen päivän liikunnat. En lupaa mitään huikeaa kuva-ilotulitusta, vaan niitä puhelimella kesken treenin räpsittyjä hömelöjä otoksia, joita tähänkin asti, mutta toivon saavani tätä kautta lisäboostia haasteen suorittamiseen. Instagramista minut löytää nimellä @taivaanrannanjuoksija

Tästä alkaa siis #omamarrasputki, katsotaan kuukauden päästä, miten kävi!

2 kommenttia:

 1. Huippua! Hyvältä kuulostaa. Tsemppiä putkeen! :)
  Minulla vielä harkinnassa: roikottelen päivittäisiä lenkkejä, jos vaikka innostuisin kuitenkin mukaan. Teen nyt marraskuussa paljon enemmän lihaskuntoa kuin aiemmin, joten ainakaan kovien kilometrien putkea ei ole tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä tarvitaan! Luulen, että mulla saattaa aika moni putkitreeni lipsahtaa juoksuksi, koska se on niin helppoa. Mutta yritän saada putkeen mukaan kunnolla voimatreeniä ja kehonhuoltoa myös.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...