keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Lajikokeilussa Barre Move

Ryhmäliikunta ei ole yhtään mun juttu. Tai näin olen ainakin ajatellut jo vuosikaudet. Kävin joskus parikymppisenä muutaman kerran jossain ryhmäliikunnassa, mutta innostus lopahti aina muutaman kerran jälkeen. Juoksuharrastuksen myötä en ole uhrannut juuri ajatustakaan idealle, että kokeilisin vielä joskus jotain ryhmäliikuntaa.

Oman marrasputken myötä mulle tuli kuitenkin mieleen, että putkessa olisi mahdollisuus testata juttuja, joita ei normaalissa juoksupainotteisessa liikuntakalenterissani ole. Googlettelin mahdollisuuksia ja löysin läheisen kuntokeskuksen tutustumismahdollisuuden ja erilaisia ryhmäliikuntatunteja.

Tänään hipsin siis keskuksen Barre Move –tunnille. Nimi ei sanonut mulle yhtään mitään ryhmäliikuntakalenterissa, mutta tarkemmat tiedot kertoivat seuraavaa: ”Barre Move -tunnilla yhdistyvät klassinen baletti, jooga sekä toiminnallinen harjoittelu. Tehokas, mutta lempeä tapa harjoituttaa hyvää ryhtiä, voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Edistää kehontuntemusta ja kehonhallintaa. Et tarvitse aikaisempaa balettitaustaa, vaan tunti sopii kaikille.” Tunti oli kehonhuolto-kategoriassa, joten ajattelin sen sopivan hyvin juoksun ja voimaharjoittelun lomaan.

Tunnilla tehtiin joitain baletin perusliikkeitä yhdistettynä muihin kehonhallintaa harjoittaviin liikkeisiin. Musiikki (lähinnä poppia) ohjasi tunnin kulkua ja ohjaaja neuvoi lähes kaikista liikkeistä sekä helpomman että vaativamman version.


Ainakin tällä Barre Move -tunnilla iso osa liikkeistä harjoitti reisilihaksia ja jonkin verran myös pakaroita, pohkeita ja vatsoja. Mulla oli berberi jo valmiiksi jumissa maanantain salitreenistä, joten liikkeet kyllä tuntuivat, vaikka tunti ei missään nimessä ollut rankka. Tunnilla sai päälle hyvin kevyen hien, mutta kuntoa tunti ei vaatinut ja oli muutenkin mielestäni sopiva liikuntaa vasta aloitteleville. 

Veikkasin jo etukäteen, että alati omiin jalkoihini kompuroivana ja erittäin epäsulokkaana ihmisenä baletti ei olisi mun juttu. Ja kyllä, tunsinkin itseni tunnilla vähän norsuksi posliinikaupassa. :D Onneksi tunnilla ei ollut koreografioita tai erityisen monimutkaisia liikesarjoja, sillä mulla vaan on aivan liian monta vasenta jalkaa. En tiedä baletista mitään, mutta suurin osa tunnista oli mielestäni balettiliikkeitä ja toiminnallista harjoittelua. Vasta viimeiset pari biisiä tehtiin joogaa, joka olikin ainoa tuntikuvauksessa mainittu laji, josta mulla oli kokemusta.


Löysin tunnilla taatusti reisilihakseni, mutta en core-lihaksia ainakaan niin kuin ehkä olisin toivonut. Barre Move varmasti kehittäisi tasapainoa ja ryhtiä, jos sitä alkaisi harrastaa. Tunti oli mielestäni aloittelijaystävällinen, mutta en ollut ainoa, jolla oli hieman vaikeuksia tasapainon ja liikesarjojen kanssa, joten lajista saisi varmaan enemmän irti käymällä tunneilla säännöllisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...