torstai 8. lokakuuta 2020

Kokemuksia Salomonin juoksurepusta

Ostin tänä vuonna itselleni elämäni kalleimman repun ja samalla ensimmäisen ns. kunnollisen juoksurepun. 

Mulla oli aiemmin olleet käytössä 1. Lidlin kympin juoksureppu, 2. Camelbackin reppu 2,5 litran juomarakolla sekä 3. Nevöhöörd-merkin pikkuinen juoksureppu. Näistä tuo kolmonen oli ja on itse asiassa todella mainio kapistus. Tilasin sen Amazonista 25 eurolla ja juoksin sen kanssa mm. Nuuksion polkumaratonin. Valitsin tuon repun sen perusteella, että mulla jo ennestään ollut juomarakko mahtui siihen mainiosti ja repun viilekkeissä oli lukuisia taskuja. Reppu onkin palvellut tosi hyvin, mutta ollut auttamatta liian pieni moniin seikkailuihin. Lidlin reppu toimii ns. hätävarareppuna, mutta tuo Camelbackin reppu on ollut sikäli turha, että se ei vedä juomarakon lisäksi juuri mitään, eikä siinä ole kunnon taskuja. 

Aiempien kokemusten pohjalta mulla oli siis tarkat kriteerit uudelle juoksurepulle ja halusin nimenomaan hyvän, tarpeeksi ison repun juoksuun ja muuhun liikuntaan. Päädyin ostamaan Salomon Skin Pro Set 10 repun. Tuo linkki on verkkokauppaan johtava mainoslinkki, mutta tämä ei ole minkään sortin yhteistyöpostaus. Olen ostanut repun omilla rahoilla ja arvostelen sen tässä ihan omaksi huvikseni ja lukijoiden hyödyksi.


Salomonin reppu on ihanan iso! Tai oikeammin sanottuna se on juuri passelin kokoinen lähes kaikenlaiseen retkeilyyn. Kymmenen litran reppuun mahtuu tosi hyvin tavaraa, eli se soveltuu mainiosti niin retkeilyyn kuin työmatkajuoksuunkin. Täyteen pakattuna reppu on toki painava juoksuun, mutta patikoinneilla se tuntuu kevyeltä. Reppu itsessään on tosi kevyt, vain 280 grammaa, ja asettuu selkään mukavasti. Se ei mitenkään hölsky tyhjänäkään, joten lisätilasta ei ole haittaa, vaikka sitä ei täytä. Repun kangas pitää vettä, mutta kaikki taskut ovat verkkomateriaalista. Repun koko on säädeltävissä melko simppelisti, joten se sopii sekä pieni- että isokokoisemmalle juoksijalle. Repussa on heijastimia ja ripustuslenkkejä. Vetoketjut ovat laadukkaat.


Repun mukana tulee Salomonin 1,5 litran juomasäiliö (mainoslinkki Scandinavian Outdoorille). Yksinään ostettuna juomarakon hinta on noin 35 euroa, joten perustelin itselleni kallista reppua osittain sillä, että sain samaan hintaan laadukkaan juomasäiliön. Juomarakkoa voi käyttää muutenkin, ja siinä on vielä mukana termospussi, jonka ansiosta veden lämpötila pysyy paremmin. Tuo termospussi ja juomarakko asettuvat repussa omaan verkkotaskuun selkää vasten. Mielestäni on ihan hyvä systeemi, että juomasäiliön tasku on repun pääosan ulkopuolella. Tämä Salomonin juomarakko on helposti pestävä, siitä plussaa.

Juomaletkun saa tässä repussa vedettyä alakautta olkahihnojen pidikkeisiin. Se onko tuo käyttöä mukavoittava juttu, on varmaan ihan käyttäjästä kiinni. Itse en erityisesti pidä siitä, että juomaletkua tarvitsee erikseen tunkea paikalleen, joten olen käyttänyt juomasäiliötä simppelisti vain pudottamalla sen omaan taskuunsa ja ottamalla juomaletkun yläkautta hörppimisetäisyydelle. Sekin toimii.


Kritisoitavaa löytyy myös. Repun olkahihnoissa on useita taskuja, joista kaksi on tarkoitettu pehmojuomapulloille. Vain yksi taskuista on varustettu vetoketjulla. Tuo tasku on aika iso, ja se jatkuu viilekkeessä aina repun selkäosaan asti, joten liikkeessä sieltä on hankalaa kaivaa tavaraa. Olisin kaivannut erillistä, puhelimelle sopivaa taskua viilekkeisiin siten, että luuri olisi ollut siitä helposti saatavissa. 

Juoksureppu on sellainen kantoväline, joka urheillessa pakostakin likaantuu. Esimerkiksi aurinkorasvan ja hien yhdistelmä on sellainen, että reppu sekä haisee pahalle että alkaa tuntua tahmealle. Pesen siis mun juoksureppuja ihan pesukoneessa. Kalliin repun oletan kestävän lukuisia konepesuja. Tätä Salomonin reppua olen ehtinyt pestä nyt muutaman kerran, eikä se ole ollut pesuista moksiskaan. 


Salomonin juoksureppu on ollut mulla jo monessa mukana, kuten kuvista näkyy! Olen ollut reppuun varsin tyytyväinen, sillä se on kevyt, vetää paljon tavaraa ja juomasäiliö on hyvä. Viilekkeisiin kaipaisin vielä yhden puhelimen kokoisen vetoketjullisen taskun.

Salomon Skin Pro Set 10 plussat ja miinukset

+ Kymmenen litran reppu sopii juoksuun ja retkeilyyn, sinne mahtuu kunnolla tavaraa
+ Juomasäiliö kuuluu pakettiin ja on toimiva
+ Kangas on kestävä ja pestävä
+ Repun koko on säädettävä
+ Laadukkaat vetoketjut ja toimivat ykstyiskohdat
+ Olkahihnoissa on paljon taskuja ja yhdessä niistä on vetoketju
- Kuitenkaan pienempää vetoketjullista puhelintaskua ei ole
- Juomasäiliön letkun pidikkeet voisivat toimia paremminEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...