keskiviikko 15. marraskuuta 2023

Giardini Naxos: Paras valinta Sisilian itärannikolle + retkivinkki!

Kun suunnittelimme Sisilian matkaa, oli meillä mielessä pari must see -kohdetta Sisilian itärannikon tuntumassa. Majoituspaikan valinta oli kuitenkin jonkinlainen kysymysmerkki. 

Itärannikon suurin kaupunki, Catania, ei juuri kehuja saanut matkablogeissa, vaan Cataniaa pidettiin roskaisena ja ruuhkaisena. Halusimme ehdottomasti vierailla Taorminassa, mutta siellä majoittuminen ei tuntunut järkevältä, sillä vuokra-autolla ei olisi päässyt ihan keskustaan ja parkkipaikat olivat kalliita. Myös majoitukset Taorminassa olivat hiukan hintavampia ja ennen kaikkea varsin pieniä. Lisäksi Taorminassa ranta on aika kaukana vanhastakaupungista, joten uimaan piipahtaminen olisi ollut siellä hankalaa. Taorminan lisäksi toinen must see -kohde oli Etna, ja tulivuorelle pääseminen vähän jokapuolelta vaati melkeimpä vuokra-autoa ja jonkinlaista ajomatkaa. Majoitus Giardini Naxoksessa


Päädyimme valitsemaan majoituksen Giardini Naxoksesta, ja se osoittautui mainioksi ratkaisuksi. Taorminaan oli vain puolen tunnin matka (sen olisi helposti taittanut bussillakin) ja Etnan köysiradalle ajoi tunnissa. 

Giardini Naxos on pikkukaupunki vain hiukan Taorminasta etelään. Naxoksen vetonaula on pari kilometriä pitkä laguunimainen hiekkaranta ja elämä onkin pitkälti keskittynyt rantakadulle. Rantaa kulkee myös kävelytie, joka onkin koko kaupungin ainoa juoksuun sopiva baana, muualla joutuu autojen sekaan. Itse juoksin rantaa edestakaisin pariin otteeseen. 

Mari Sea Home sijaitsi aivan rannalla, rantakadun yllä, ja asuntomme parvekeelta oli esteetön näkymä rantaa molempiin suuntiin. Majoituksen sijainti oli aivan loistava, sillä rantakadulla oli ruokakauppa ja ravintoloita. Vuokra-autolla oli todella kätevää, että rantakadulla oli myös runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja, joita ainakin lokakuussa oli myös aina vapaana. 

Mari Sea Home oli neljästä Sisilian majoituksistamme mielestäni selvästi paras. Asunto oli valoisa ja aaltojen pauhu tuuditti uneen. Miinuksena aaltojen lisäksi asuntoon kuului myös rantakadun liikenne sekä nuorison möly. Lisäksi asunnon keittiö ja kylpyhuone olivat hyvin pelkistetyt ja hieman epäkäytännölliset. Voin kuitenkin suositella majoitusta lämpimästi!


Päiväretkikohde: Alcantara eli Gole dell'Alcantara


Mainio päiväretkikohde lähellä Sisilian itärannikkoa on Alcantaran jokialue, Gole dell'Alcantara. Giardini Naxoksesta oli alueelle vain puolen tunnin matka. Alue on geologisesti mielenkiintoinen ja siellä on myös pieni kasvitieteellinen puutarha sekä mahdollisuus erilaisiin aktiviteetteihin. Halvimmillaan sisäänpääsy Alcantaran rotkon jokilaaksoon on 7 euroa aikuisilta, ja se kannattaa kyllä maksaa, että pääsee hissillä tutkimaan erikoisia kallioita joen pohjalla. 

Alcantara-joen rotkossa Etnan purkauksesta syntynyt laava on jähmettynyt muodostaen basalttipylväitä ja kuutioita. Kiviaineksen kuviot tekevät jännän näköiset seinämät joen molemmin puolin. Joen vesi on aivan jäätävän kylmää! Virtaus on välillä kova. Näistä huolimatta erikoista näkyä kahlaa mielellään katsomaan. 

Me ostimme lipun, jolla pääsi kävelemään myös alueen puutarhaan rotkon yläosassa. Kävelyreitiltä oli myös näköaloja alas joelle. Alueella vierailuun kannattaa varata vähintään muutama tunti. Tämä luonnonnähtävyys kannattaa ehdottomasti yhdistää Sisilian itärannikon visiittiin! Postauksen kuvat ovat pääosin Alcantarasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...