sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Huonon juoksuviikon päätteeksi hyvä lenkki

Viime viikolla jo valittelin alavireisyyttä, ja sama meno jatkui tälläkin viikolla. Ennen viikonloppua juoksukilometrejä oli kasassa ruhtinaalliset kaksi. Salilla olen käynyt kerran viikkoon, joten nyt ollaan liikuttu aika pitkälti samoissa liikuntamäärissä kuin aikaisempina vuosina talvikuukausina. Energisten tammi- ja helmikuiden jälkeen on siis tullut hiukan takapakkia. No, tällainen kevätväsymys on mulle aika tyypillistäkin, joten en ala huolestumaan vielä, eiköhän reissu ja pääsiäinen lataa taas akkuja.

Viikonlopun pitkikselle lähdettäessäkään fiilis ei ollut paras mahdollinen, ja suunnittelin tekeväni 12 kilometrin helpon lenkin. Eka kilsa meni palellessa. Vaikka olin mielestäni pukeutunut säähän nähden ihan riittävän lämpimästi, jäätävä vastatuuli ja lumipenkasta hohkava kylmyys tuntui. Vasta parin kilometrin juoksun jälkeen aloin lämmetä, mutta sitten kulkikin ihan kivasti, kun kuntoreitti oli vielä enimmäkseen sula. Tilanne olikin toinen, kun noin 4 kilometrin jälkeen käännyin vähemmällä käytöllä ja metsän keskellä menevälle osuudelle. Turussa on ihan hyvät kuntoilureitistöt, mutta ilman minkäänlaista talvikunnossapitoa keli on välillä aika jäätävä. Nytkin baana oli parin kilometrin pätkältä pelkkää jäätä. Kävelin ja liu'uttelin pahimmat osuudet ja yritin mahdollisuuksien mukaan juosta lumisella penkalla tai pellon laidassa, mutta oli helpotus päästä sulalle pyörätielle 7 kilometrin kohdalla. Fiilis olikin siinä vaiheessa vielä sen verran hyvä, että pikaisen laskutoimituksen jälkeen suuntasin lenkin loppuun vielä pienelle kiertoreitille, ja sainkin kasaan 14 kilsan lenkin.

Oli kivaa juosta vähän pidempi lenkki, viime pitkiksestä onkin aikaa jo kaksi viikkoa, ja varmaan seuraavaksi vasta pääsiäisenä lähden yli kympin lenkille. Reissulla jos tulisi pieniä, muutaman kilometrin lenkkejä tehtyä 3-4, niin siihen olisin tyytyväinen. Sääennusteet lupaavat edelleen Madeiralle hiukan epävakaista säätä, mutta nyt päivälämpötilan ennusteet ovat kohonneet yli 20 Celsiuksen, hyvältä näyttää sen puolesta. Nyt pitääkin jatkaa pakkaamista. Kivaa viikkoa lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...