torstai 24. maaliskuuta 2016

Lomakuveja!

Suunnitelmissa on kirjoittaa postaukset reissun patikoinneista ja juoksuista, mutta koska hillitön väsymys-kooma, tänään ajattelin jakaa vain muutaman lomakuvan. Vaikka patikointi on se ykkösjuttu, mitä suosittelen Madeiralla tekemään, on siellä paljon muutakin kivaa!


Madeiralla kasvaa valtavasti erilaisia kukkia, ja vaikka suurin kukkasesonki (ja kukkafestivaali) onkin loppukeväästä, löytyy saarelta aina jotain värikästä kukkaa ihasteltavaksi. Jos haluaa tutustua saaren floraan tarkemmin, suosittelen käyntiä jossain Funchalin ympäristön lukuisista kasvitieteellisistä puutarhoista. Viimeksi olimme Montessa, nyt vierailimme Jardim Botanicossa ja sen lähellä sijaitsevalla orkideatarhalla.


Lidon hotellialueelta lähtevä rantabulevardi kannattaa kävellä tai juosta ainakin kertaalleen. Lyhyellä matkalla on paljon ala- ja ylämäkeä, erilaisia kasveja, jylhiä näkymiä mereen sekä kulkukissoja. Kissat ovat laihoja, mutta pääosin hyväkuntoisia, ja hyvät ihmiset käyvät niitä säännöllisesti ruokkimassa. Kävelylle kannattaa ottaa mukaan kissanruokaa, yleensä jostain löytyy aina sille syöjä.


Funchalin vanhassa kaupungissa kannattaa käydä ainakin kertaalleen. Kapeita kujia, runsaasti ravintololoita ja taidokkaita seinä- ja ovimaalauksia.


Jos haluaa merelle päin katsomaan satojen metrien korkeuksiin kipuavia rantakallioita ja ehkä myös valaita ja delfiinejä, vaihtoehtoja on useita. Viimeksi vietimme muutaman aurinkoisen tunnin katamaraanilla pyöriäisiä bongaten. Tällä kertaa kipusimme Kolumbuksen Santa Maria -laivan kopion kyytiin merirosvohenkiselle purjehdukselle.


Tässä hiukan vinkkejä ja kuvasatoa Madeiralta. Toivottavasti täällä Suomessakin on kohta luvassa hiukan virheämpää maisemaa ja kesäkukkia. Hyvää pääsiäistä lukijoille!

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanalta - varsinkin näin lumipöpperön ja jään keskellä. Madeiralla en olekaan käynyt, vaikka usein olen siitä haaveillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä oikein tervetullut loma. Suosittelen Madeiraa lämpimästi!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...