torstai 30. marraskuuta 2023

Marraskuu putkessa!

Niinhän se tälläkin kertaa hoitui, eli oma marrasputkeni ja vähintään 30 minuuttia päivittäistä liikuntaa jokaisena marraskuun päivänä. Vaikka olin kuun alkuun vähän epävarma, että noinkohan jaksan päivittäistä liikuntahaastetta, niin putki vei mennessään ja onnistuin haasteessa!


Pääosassa oli juoksu ja teinkin marraskuulle kilometrienkat 141 juoksukilometrillä. Voisi ehkä kuvitella, että juoksun taukopäivinä olisi ollut tympeää liikkua muuten, mutta itse koin, että muu liikunta tuki tosi hyvin juoksua ja mahdollisti osittain noin messevät kilometrit. Juoksin 18/30 päivänä. En tehnyt yhtään erityisen pitkää lenkkiä, mutta juoksin varsin paljon ns. puolipitkiä 12 - 15 kilometrin lenkkejä. Parhaimmillaan juoksin yhdellä viikolla kolme 12 - 14 kilometrin lenkkiä ja viikkokilometrejä yhteensä 48. Kuun juoksut olivat enimmäkseen pk-vauhtisia ja erityisesti liukkaina tai lumisina päivinä juoksujen vauhti pysyi tosi maltillisena. 


Joinain päivinä koin helpommaksi lähteä lyhyelle lenkille sen sijaan, että olisin tehnyt kotona jotain treeniä. Toisina päivinä oli mukava venyttää itseään joogamatolla pakkasessa kipittelyn sijaan. 9/30 päivää sisälsi kotitreeniä. Tein lyhyttä yläkropan voimatreeniä käsipainoilla ja yhdistin siihen lyhyen joogan, tai sitten päivän liikuntana tein vain pidemmän joogan. Lihaskuntotreeneissä en tehnyt yhtään jalkoja, koska se olisi haitannut juoksua, vaan tein joka kerta lyhyen yläkropan treenin. Kuukauden aikana sain myös lisätä painoja tuossa treenissä. :)  Jooga tukee mulla tosi hyvin juoksua, joka on jäykistävää liikuntaa. Varsinkin kuun loppupuolella opinnoissa piti niin kiirettä, että lihaskuntotreeni ja jooga toivat myös hyvää vaihtelua koneen ääressä kyyhöttämiseen. Blogikaan ei ole muiden kiireiden vuoksi päivittynyt.

Jäljelle jääneisiin muutamaan päivään liikuntatuokion toivat työkavereiden kanssa keilailu ja megazone. Yhtenä päivänä kävin myös kävelyllä. Se ei ole oikein mun juttu, mutta tuli nyt kerran tehtyä. :D


Olen toteuttanut marraskuun liikuntahaastetta kahdesti aiemminkin, vuonna 2018 sekä vuonna 2021. Joka kerta olen liikkunut omassa marrasputkessa samalla sabluunalla, eli vähintään 30 minuuttia liikuntaa jokaisena marraskuun päivänä. Tämä konsepti toimii minulla! Ensimmäistä kertaa marrasputki oli näin juoksupainotteinen, mutta kuten kerroin, tuntui siltä, että muu liikunta tuki hyvin juoksua. Vaikka päivittäinen liikunta tekisi kuinka hyvää, en ole koskaan jatkanut hommaa kuukautta pidempään. En varmasti nytkään, mutta aina näistä liikuntahaasteista on jäänyt jotain käteen. Joogaa teen satunnaisesti ja se on juurikin haasteista lähtöisin. Nyt ajattelin jatkaa noita lyhyitä yläkropan treenejä, kun kehitystäkin ehti jo huomata. Toivottavasti loppuvuosi sisältää myös hyviä juoksukelejä, sillä vielä on yksi juoksutavoite kesken!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...