tiistai 30. marraskuuta 2021

Marraskuun liikuntahaaste takana

Lähdin kuun alussa mukaan marraskuun liikuntahaasteeseen, marrasputkeen, mutta soveltaen. Asetin tavoitteeksi liikkua joka päivä vähintään 30 minuutin ajan. Tavoite saavutettu! Tällaiset kuukauden haasteet ovat aika kivoja. Aika on rajattu eikä liian pitkä, niin on helpompi motivoida itsensä liikkumaan silloinkin kun kovasti laiskottaa. Ja kuun lopussa voi olla aika tyytyväinen, kun takana on 30 päivän liikuntaputki!


Ennakoin putken alussa, että tuskin jaksaisin tehdä mitään kovin erikoista, eikä tässä tullutkaan tehtyä mitään lajikokeiluja. Mutta juoksun lisäksi mukaan tuli monipuolisesti kehonhuoltoa ja voimatreeniä, eli putki monipuolisti liikuntaani selvästi. Olin kuun alussa aika jumissa. Juoksut kulkivat joo, mutta usein jo lenkille lähtiessä tuskailin kireiden takareisien ja lonkkien kanssa, eikä juoksu suinkaan vetreyttänyt. Joogan ja kuntosalitreenin myötä kireydet helpottivat ja sen huomasi jo nyt loppukuusta lenkeillä. Olen ennenkin innostunut joogasta, kun olen sitä tehnyt. Ihan Youtubesta löytyy paljon hyviä ohjelmia tällaiselle aloittelijalle ja sitä on helppo kokeilla.

En tiedä, miksi olen niin toivottoman laiska tekemään juoksun oheistreeniä tai edes venyttelemään. Kun näin haastan itseäni, ei se tunnu edes vaikealta, mutta normiarjessa en jaksa läheskään aina huoltaa kehoani yhtään. Nyt kun syksy on ollut sekä työn että opintojen johdosta työntäyteinen, olen myös kyyhöttänyt poikkeuksellisen paljon koneella. Joka sekin kaipaisi tauotusta ja hartianseutua aktivoivaa liikuntaa. Onneksi nyt omassa marrasputkessa sain itseni salille neljästi eli noin kerran viikossa. 


Juoksua kertyi marraskuussa 102 kilometriä. Yli satasen, joka on mun jokakuukautinen tavoite, mutta vähiten tänä vuonna. Marraskuun muut liikunnat veivät ehkä muutaman kilometrin juoksusta, mutta kokonaisuus on vahvasti plussan puolella. Juoksulenkillä kävin 14 päivänä, eli suunnilleen joka toinen päivä. Lenkkien määrä on myös vuoden pienin. Tein jotain kehoa huoltavaa treeniä kokona yhteensä 10 kertaa, eli suunnilleen joka kolmas päivä. Tämä on kaikki plussaa normaalikuukauteen verrattuna. Lisäksi kävin kahdesti kävelylenkillä.

Eli #omamarrasputki koostui seuraavista liikunnoista:

  • juoksulenkki x 14
  • jooga tai kotitreeni x 10
  • kuntosali x 4
  • kävelylenkki x 2
Kuun alkupuolella vuosikilometrit nousivat päälle mun koko vuoden tavoitteen, 1200 kilometrin. Tuohonkin lukemaan voi olla tyytyväinen. Tavoite täyttyi aika aikaisin, mutta vielä on vuotta jäljellä ja joulukuussa tietysti taas satasen kilometritavoite. Onneksi oman marrasputken myötä lähden loppuvuoteen vetreämpänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...