perjantai 30. syyskuuta 2022

Syyskuun satanen

Takaisin kuntoon 2022, vol. 2 etenee. Keväällä sain itseni jo ihan hyvään juoksukuntoon, kunnes pitkittynyt koronatauti sotki suunnitelmat. Nyt olen vihdoin päässyt syksyn osalta ns. normaaliin treeniin käsiksi ja on kiva, kun juoksukunto onkin nyt nousussa.

Syyskuulle uskalsin asettaa jo kilometritavoitteen, sata kilometriä juoksua. Se täyttyi ja vähän ylittyikin, juoksin syyskuussa yhteensä 110 kilometriä!

Kuun alkuun tuli retkeiltyä Nuuksiossa. Miesystäväni juoksi Nuuksio Classicilla toisen maratoninsa ja paransi aikaa hienosti yli vartin! Reititin itseni maratonreitin varrelle 24 kilometrin huoltoon ja patikoin menon ja paluun eri reittiä, niin näin vähän enemmän kansallispuiston maisemia. Tietysti kannustin myös kaikkia ohi kirmanneita polkujuoksijoita. Kävelyä tuli yhteensä 15 kilometriä, joka oli aika hyvä matalasykkeinen treeni tuohon kohtaan. 

Koska tavoitteenani oli satasen kuukausi, pyrin juoksemaan noin 25 kilometriä viikossa. Koska en ollut juossut kunnon pitkiksiä sitten kesäkuun alun, kalenteroin pitkikset kuun juoksuohjelmaan jokaiselle juoksuviikolle. 12 km, 14 km, 12 km ja 16 km, siinä tämän kuun pitkät lenkit. Pitkisten lisäksi juoksin hitaita ja lyhyitä palauttavia lenkkejä. Ja tietysti kaksi lyhyttä polkukisaa! Suikkilan suttauksessa lähdin liikkeelle vähän liian kovaa ja väsähdin loppua kohti. Mälikkälän mätkäys meni nousujohteisesti ja sain hyvän päätöksen tuolle polkujuoksusarjalle. Polkujuoksukisoja silmällä pitäen juoksin kuun alkupuolella yhden mäkitreenin poluilla, mutta muuten vauhtitreeniä tarjosivat vain nuo kisat. Sain kisasarjasta mielestäni hyvän boostin syksyn treeneihin, kun lappu rinnassa sitä pystyy ottamaan aina itsestään paremmin irti. Lyhyet kisat eivät kuitenkaan olleet erityisen rasittavia, joten pitkien lenkkien pidentäminen onnistui siinä samalla.

Olen tyytyväinen syyskuun juoksuihin, oli nousujohteinen kuukausi juoksukunnon suhteen. Toivottavasti sama trendi jatkuu lokakuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...