tiistai 14. joulukuuta 2021

Talvi tuli... ja meni.

Tässä joulukuun alkupuoliskolla on täällä Lounais-Suomessa saanut "nauttia" lähes kaikista mahdollisista talvikeleistä. Lunta ei ole tosin paljoa ollut, mutta on ollut kovia pakkasia, pikkupakkasia, kuivaa, märkää, pitävää talvikeliä ja sitten taas tosi liukasta. 

Juoksujen suunnitteluun vaihtelevat olosuhteet tuovat omat hankaluutensa. Kävin lenkillä myös kovilla pakkasilla, mutta tein vain lyhyitä ja kevyitä lenkkejä. Pari kertaa kävi mielessä, onko mielekästä käyttää pukemiseen lähes yhtä pitkä aika kuin lenkkiin, kun metsästin sopivaa vaatetta kaapeista ja vedin trikookerroksia toistensa päälle. Olen sikäli onnellisessa asemassa, että mulla ei pakkanen käy henkeen, joten voin käydä juoksemassa jopa -20 asteen pakkasilla. Toki tuossa kelissä pukeutuminen on haastavaa. Aina joku osa kehoa kärsii kylmyydestä, vaikka juoksu saisi hikoilemaankin. 

Liukkaus on itselleni kinkkisempi puoli talvijuoksussa. Inhoan liukkautta ja koko kroppa jäykistyy, kun huomaan jalkojen alla jäätä. Kävi tuuri, kun täällä oli lauantaina vielä pitävä lumikeli ja sai juosta pitkiksen jännittämättä. Sunnuntaina alkoi sitten sulaa ja paikoin oli jo juoksubaanat ihan jäässä. Nyt toivonkin, että saataisiin kunnolla plussaa ja jäät sulaisivat pois ennen kuin seuraavat talvikelit taas saapuvat.

No mutta, tarkoitus ei ollut tulla pelkästään puhumaan säästä. Olen kirjoitellut talivjuoksusta useasti vuosien varrella. Nostin tähän postaukseen pari tärppiä viime talvilta. Jos kaipaat vinkkejä talvikelien juoksuun, niin kurkkaa nämä postaukset:

Mun kokemuksia ja pohdintoja talvijuoksusta.

10 vinkkiä talvijuoksuun.

Talvipolut - polkujuoksu talvella.

Talven parhaat juoksuhousut.

Kyllä se talvi sieltä taas tulee, mutta sitä odotellessa pääsee onneksi juoksemaan taas sulalla alustalla! Postauksen kuvat ovat muuten lauantain lenkiltä, joka koukkasi Muumimaailman kautta. Nyt tuo viikonlopun pieni lumipeite on enää muisto vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...