lauantai 6. marraskuuta 2021

Putki päällä

Tiedättekö, mikä on marrasputki? Pikkujoulukaudesta huolimatta kyse on vähän terveellisemmästä putkesta, jossa tarkoituksena on juosta marraskuussa joka päivä. Idean tarkoituksena on kannustaa juoksijoita ulkoilemaan vuoden synkimpänä ajanjaksona. Säännöt ovat yksinkertaiset, juostaan joka päivä ulkona vähintään 25 minuutin ajan.

En ole koskaan osallistunut viralliseen marrasputkeen, vaikka ajatus on joskus houkuttanutkin. Olen siinä mielessä huono juoksija, että teen liian vähän oheistreeniä ja venyttelyä. Niinpä päivittäinen juoksu saisi todennäköisesti minut vain jumiin. Kolme vuotta sitten toteutin kuitenkin onnistuneen oman marrasputken, jossa liikuin kuukauden jokaisena päivänä vähintään 30 minuutin ajan. Tuolloin kaipasin elämään jotain hiukan itseäni haastavaa projektia ja innostuin erinäisiin lajikokokeiluihin putken myötä. Nyt arki on muutenkin tarpeeksi haastavaa, mutta lähdin silti toteuttamaan taas omaa marrasputkea. Ideana on liikkua joka päivä tuo 30 minuuttia.Voi hyvin olla, että koko kuukauden liikunnat koostuvat vain juoksusta ja joogasta. :D Tällä viikolla en ole ainakaan tehnyt mitään muuta. Sekin on silti plussaa, koska ilman putkitavoitetta vain juoksisin. Olen aiemminkin kokeillut joogaa ja se sopii hyvin juoksun vastapainoksi. Juoksu ei todellakaan ole mikään liikkuvuutta lisäävä laji, vaan hölkkääminen pikemminkin jäykistää. Jooga taas notkistaa. Netistä löytyy todella hyvin eritasoisia joogaohjelmia. Maksullisissa palveluissakin on valinnanvaraa, mutta ohjelmia voi etsiä myös ihan Youtubesta. Suomeksikin on siellä kivasti tarjolla joogaa, mutta vielä enemmän löytyy englanninkielistä materiaalia. Itse etsin yleensä sanoilla "easy yoga", "beginner yoga", "jooga aloittelijoille" ja sitten valitsen vain sopivimman ohjelman. Valmiissa ohjelmissa on se hyvä puoli, että liikkeet selitetään kunnolla ja ohjelman keston tietää etukäteen. 

Näillä eväillä olisi tarkoitus jatkaa marraskuun hämärissä. Toivottavasti pysyn putkessa ja tulee liikuttua oikeasti joka päivä! Onko joku lukijoista marrasputkessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...