sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Testissä Asics Novablast 2

                                                                                                                                Juoksukengät saatu.

Sain testiin Asicsin uuden Novablast 2 -mallin juoksukengät. Nyt kengille on kertynyt sen verran kilometrejä, että saatoin naputella arvion lenkkareista blogiin.

Ensivaikutelma kengästä oli, että "uu, bouncy", eli kenkä tuntui heti ensiaskelia juostessa hyvin kimmoisalta. Pohja on pehmeä samoin kuin joustava ja mukava päällinen ja hyvin pehmustettu on sisäosakin. Novablast 2 on tarkoittettu pronaatioltaan neutraalille astujalle ja sen droppi on 8 mm. Naisten mallin kenkä painaa noin 220 grammaa, eli kyse on kevyestä, mutta kuitenkin hyvin vaimennetusta juoksukengästä.


Novablast 2 kengän koko ja lesti

Juoksin aikanaan paljon Asicsin kengillä. Ensimmäisen maratonini kipittelin Asicsin Noosa-mallin kymppiversiolla. Nyt sattumalta alkusyksystä innostuin tuosta Noosan uusimmasta versiosta ja tilasin sen kokeiluun. Olisin mieluusti pitänyt karkkipussin väriset kengät, mutta malli oli jalkaani liian kapea. Kenkien kokeilu muistutti myös, että Asicsin kengät ovat pientä kokoa. 

Novablastia kehuttiin ennakkoon lestiltään leveämmäksi, mitä se onneksi olikin. Kenkä oli myös pituussuunnassa hiukkasen isompi kuin samankokoinen Noosa. Itse olen pyrkinyt siihen, että juoksukengät ovat mieluummin hiukan liian isot kuin liian naftit, niin välttää mm. varpaankynsien mustumisen pitkillä lenkeillä. Novablast on lestiltään sopivan tilava, mutta kenkä ei missään nimessä ole kokonumeroaan isompi, vaikka onkin ehkä muihin Asicseihin verrattuna hiukan tilavampi. Varvastilaa on leveyssuunnassa riittävästi, mutta itse olisin kaivannut myös kengän kärkeen hiukan lisää tilaa korkeussuunnassa. Päällinen on pehmeä ja joustava, joten ihan mukavasti varpaat kengässä voivat, mutta tiedän, että ennen pitkää isovarpaan kynsi kuluttaa mulla päällisen puhki. 


Ulkonäkö

Novablast kakkosessa kengän pohja jatkuu kantakupista vielä taaksepäin, joten pohjan pinta-ala on isompi mitä jalan koko. Tämä saa kengät myös näyttämään jalassa tavallista isommilta. On makuasia, näyttääkö tuo pohja omaan silmään coolilta ja lennokkaalta, vai kenties häiritseekö se, että kenkä näyttää kokoaan isommalta. Pohja näyttää joka tapauksessa vauhdikkaalta kuvionsa ansiosta ja pohjan kimmoisuus tulee tavallaan esiin jo ulkonäössä ennen kuin kenkiin saa tuntumaa.

Metallinhohtoinen väritys ja liukuväriyksityiskohdat tekevät Novablastista mielestäni hienon näköisen juoksukengän. Väreissä on saatavana monta vaihtoehtoa, ja itselläni ei ollut juuri edes väliä kengän värillä, kun moni vaihtoehdoista miellytti silmää. Omat vaaleansiniset tossuni ovat kauniit, joskin ne näissä syyskeleissä eivät säily uutuuttaanhohtavina kovin montaa lenkkiä.


Omia kokemuksia Novablastista

Olen juossut kengillä nyt lähes kuukauden ja hitusen päälle 80 kilometriä. Vaihtelen juoksukenkiä, joten en ole juossut läheskään kaikkia lenkkejä näillä Asicseilla. Aika nopeasti, ihan muutaman lenkin ja noin 20 kilometrin jälkeen totesin jo, että kenkä oli varsin mukava jalassa, ja uskalsin ottaa sen testiin myös pidemmille lenkeille. Olen juossut Novablasteilla nyt sekä lyhyitä lenkkejä että pitkiksiä, ja uskallan sanoa, että kyse on oikein toimivasta juoksukengästä kaikenlaisille lenkeille.

Novablast on selkeästi asfalttikenkä ja sen vaimennus riittää hyvin myös pitkille lenkeille kovalla alustalla. Oma juoksuvauhtini on sen verran hidas, etten osaa sanoa, toimiiko tossu kovissa vauhdeissa, mutta ainakin omilla hiukan vauhdikkaammilla vk-lenkeillä se on toiminut mainiosti. Kengän kimmoisuus tulee tietysti paremmin esiin nopeammassa menossa. 

Mielestäni Novablast 2 on hyvä yleiskenkä kaikenlaisille juoksulenkeille. Lesti on omalle, melko leveälle päkiälleni tarpeeksi leveä. Varvastila saisi olla hiukan korkeampi. Pohja on hyvin vaimennettu ja kimmoisa, joskin pohjan ulkonäkö ehkä jakaa mielipiteitä. Tulen taatusti juoksemaan näillä enemmänkin. Ainakin ensivaikutelma näin 80 kilometrin jälkeen on positiivinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...