torstai 7. tammikuuta 2021

Uusia alkuja

Loppuvuodesta olin vähän väsynyt. Kun sain tonnin täyteen viime vuonna juostuja kilometrejä, ei mulla oikein ollut enää motivaatiota juosta. Kun uusi vuosi käynnistyi hienosti kolmen päivän vapaalla, tarjosi se hyvän startin juoksuvuoteen. Vaikka en ole nyt kummoisessakaan juoksukunnossa, mahdollisti kolmen päivän spurtti heti vuoden alkuun 20 kilometriä kohti tämän vuoden tavoitetta. Juoksuharrastuksen myötä kuukauden ja vuoden alkamisesta on tullut eritavalla merkityksellistä. Kilometrien keräys alkaa puhtaalta pöydältä aina kuun ja vuoden alussa ja se motivoi saamaan hyvän startin. 

Olen huomannut tässä vuosien saatossa, että olen enemmän aloittaja kuin loppuun saattaja. Innostun herkästi uusista jutuista. Homman saaminen valmiiksi, sen kanssa on vähän niin ja näin. Toisaalta juoksu on opettanut ihan uudenlaista pitkäjänteisyyttä. Olen innokas kilometritavoitteiden puolestapuhuja. Kertyvät kilometrit ovat konkreettisia ja ihan jokainen lenkki vie tavoitteeseen. Koko vuoden kilometritavoite opettaa pitkäjänteisyyttä ja palastelemaan tavoitetta pienempiin osiin.

En ole vielä määritellyt tämän vuoden juoksutavoitteita muuten kuin kilometrien osalta. Tavoittelen taas satasen kuukausia ja koko vuonna 1200 kilometrin juoksua. Viime vuonna kilpirauhasen liikatoiminta sotki tavoitteet ja lääkitys jatkuu osaltani edelleen, joten se tuo omat epävarmuustekijänsä juoksuvuoteen. Kisatavoitteet ja muut suunnitelmat tarkentuvat varmaan tässä vähitellen, mutta yritän pitää tämän vuoden väljänä, koska voi hyvinkin olla, että muu elämä myös sotkee hiukan juoksuja.

Aloitin nimittäin nyt vuoden alusta myös opiskelut työn ohella ja tarkoitus on suorittaa tänä vuonna ihan reippaanlaisesti opintopisteitä. Tämä se vasta hirvittääkin. Opiskeluajoista on jo aikaa, ja täytyy myöntää, etten ole koskaan erityisen hyvin hallinnut opiskelutekniikkaa ja omaa ajanhallintaa. Se juttujen loppuunsaattaminen on kovin usein jäänyt viimeiseen iltaan tai yöhön. Nyt tietysti yritän toimia fiksummin, jo ihan senkin takia, että koska käyn myös kokopäivätyössä, on pakkokin suunnitella ja aikatauluttaa opintoja niin, että aikaa niiden suorittamiseen on riittävästi. 

2020 ei ollut huono vuosi. Uskallan näin sanoa huolimatta siitä, että tosiaan sairastuin kilpirauhassairauteen ja koska korona. Silti oman elämän palikat olivat enimmäkseen mallillaan. Tältä vuodelta toivon kuitenkin enemmän tapahtumia, enemmän värejä ja uusia juttuja. Olkoon 2021 edeltäjäänsä parempi ja aktiivisempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...