torstai 21. tammikuuta 2021

Staycation Naantalin kylpylässä

Kävimme kesäkaupunki Hangossa marraskuussa ja nyt oli vuorossa toinen kesäkaupunki keskellä tammikuun pakkasia! 

Kun joululoma meni tosi pienissä ympyröissä ja työt ovat alkuvuodestakin jatkuneet etänä, niin oli ihan hassunkurista olla yhtäkkiä taas ihmisten ilmoilla. Naantalin kylpylähotellin aula on iso ja siinä sisäänkirjautuessa tuli fiilis kuin ulkomailla olisi. :D Ehkä ihan hyvä ottaa välillä taukoa korona-kotoilusta, ettei höperöidy ihan kokonaan. Naantaliin oli kuitenkin helppo lähteä, kun se oli tuossa ihan vieressä, ja puheet kaupungin aurinkoisuudesta eivät ole ihan tuulesta temmattuja. Menomatkalla kun päästiin kunnan rajalle, niin aurinko tuli esiin pilvien takaa ja myös lähtöpäivänä saatiin nauttia todella upeasta aurinkoisesta talvikelistä.

Päädyimme Naantalin kylpylään, koska Hangon reissu oli kiva ja jotain vastaavaa irtiottoa arjesta on kiva tehdä nyt, kun ei pidemmälle pääse matkustamaan. Tarjoushinta houkutti ottamaan hieman paremman huoneen ja aikomus oli hyödyntää myös hotellin kuntosalia nyt, kun oma salini on kiinni.

Meillä oli Deluxe King-huone varattuna. Huone oli kiva, ylimmässä kerroksessa ja näteillä näkymillä. Isossa huoneessa oli oleskelelutilaa ja parveke, jota ei nyt saattuneesta säästä johtuen käytetty kuin parin valokuvan räpsimiseen. Kylpytakit olivat mukavan pehminkäiset ja muutenkin tunnelma viihtyisä. Miinusta tuli kuitenkin siitä, että käytävältä kuuluivat ihan kaikki äänet huoneeseen! Viereisistä huoneista sentään ei, mutta oven läpi tosiaan kuului ihan kaikki käytävillä puhuttu ja lasten juokseminen yms. Onneksi nyt ei koronan takia ollut mitään yöllä huoneisiinsa könynneitä juhlaporukoita, koska niihin olisi taatusti herännyt.

Kuntosali oli kylpylähotellin ainoa ruuhkainen paikka, ja siellä oli aika huono ilma. Koronatoimena desifiointiainetta oli onneksi jokapuolella ja asiakkaat myös käyttivät niitä ahkeraan.

Naantalin kylpyläpuoli oli iso, ja vaikka lauantai-iltana kylpemässä oli väkeä, oli siellä silti väljää ja hyvin mahtui uiskentelemaan. Erityisesti ulkoallas oli hieno kokemus -10 asteen pakkasessa ja tähtitaivaan alla. Ulkoaltaan lisäksi kylpylässä oli kaksi poreallasta sekä kaksi isoa uima-allasta, joissa molemmissa mahdollisuus hydrobiciin ja ainakin toisessa oli terapia-altaan ominaisuuksia. Tykkäsin kylpylästä ja vaikka paikalla tosiaan oli väkeä, oli myös tilaa ja omaa rauhaa. Jos vertaa kokemusta Hangon pikkuiseen kylpylään, niin kyllä Naantali vei voiton!

Koska nyt oltiin liikkeellä staycation-teemalla, nautimme kaikki ateriat hotellissa. Lounastimme kahvilassa ja lounas olikin positiivisen monipuolinen yllätys. Illallinen Rucola-bistrossa oli myös positiivinen kokemus, sillä puitteet olivat kivat ja ravintolassa oli koronan ansiosta väljää. Isot annokset pääsivät vähän yllättämään ja suosittelen kysymään etukäteen tarjoilijalta annoskokoja, ennen kuin tilaa useamman ruokalajin ja päätyy ähkyyn, jossa ei jaksa enää jälkiruokaa! Hotellin aamupala oli myöskin hyvä, joten reissulla tuli todellakin syötyä!

Mussuttamisen vastapainoksi teimme Naantalissa vielä pienen juoksulenkin lähtöpäivänä. Oli kirpakka, lähes -10 asteen pakkanen ja merenrannan puut ja pensaat säihkyivät lumisina auringonpaisteessa. Lähdimme kylpylältä merenrantaa pitkin pohjoiseen ja juoksimme takaisin asuinalueiden läpi. Veden äärellä on aina hieno juosta, vaikka vesi olisi jäässäkin, ja myös paluu puistojen ja pientaloalueen läpi pyörätietä pitkin oli kiva.

Naantalin kylpylän tarjontaan pääsee tutustumaan tästä linkistä. Linkki on mainoslinkki, mutta meidän yöpyminen oli ihan omalla rahalla ostettu eikä tämä ole yhteistyöpostaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...