sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Tammikuun taaperrukset

Lumessa tarpominen vaikutti otsikkoon, mutta jos ja kun katsoo kuukauden juoksukilometrejä, niin ei tämä tammikuu suinkaan mitenkään huono juoksukuu ollut!


Juoksua kertyi yhteensä 110 kilometriä ja olen lukemaan oikein tyytyväinen. Tavoitteena oli saada satanen täyteen ja lähdin sitä hakemaan aika etupainotteisesti. Ja hyvä niin, sillä parin päivän kovat pakkaset ja vaihtelevat lumi- ja jääkelit nyt loppukuusta kyllä lyhensivät lenkkejä. Onneksi ei ollut tarvettakaan juosta pitkiä lenkkejä enää loppukuusta. Jos saa kuun alkuun hyvin juostua, niin se rentouttaa tekemistä loppukuusta. Joskus se voi johtaa hurjiin kilometreihin ja toisinaan sitten tällaiseen tulokseen, jossa kilometrejä tulee maltillisesti, mutta olosuhteisiin nähden juoksulenkit ovat rentoja.


Juoksin tammikuussa vain kaksi pitkistä, ja ne kuukauden ensimmäisen kymmenen päivän aikana. 12 ja 14 kilometrin lenkit, ja niiden jälkeen pisimmät lenkit olivat 6 kilometrisiä! Lenkkien lyhentäminen ei ollut varsinaisesti harkittua, mutta viikonlopuille ei vain loppukuusta sopinut pidemmät lenkit ja kun kilometrien puolesta näytti hyvältä näinkin, en väkisin yrittänyt mahduttaa pitkiksiä juoksuohjelmaan. Seuraavasta pitkiksestä tulee kyllä varmaan kamala, kun olen nyt juossut vain lyhyitä lenkkejä.


En ole erityisemmin talven ystävä, mutta mukavasti nyt tammikuussa on ollut sellaisia talvikelejä, joita parhaiten siedän. Lumella on kiva juosta, samoin pikkupakkasissa. Onneksi liukkaita kelejä ei juuri ollut, juoksin vain yhden lenkin nastoilla ja lopuilla oli sen verran pitävä alusta, että sai juosta rennosti normikengillä.

Helmikuu on omassa kalenterissani kuukausista julmin. Liukkaita kelejä ja kilometrien keräilylle vähemmän päiviä kuin muissa kuukausissa. Täytyy toivoa, että pitkikset palaavat juoksuohjelmaan ongelmitta ja helmikuun kelitkin ovat juoksulle suosiollisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...