tiistai 31. toukokuuta 2016

Toukokuun tohinat

Hupsista. Minä vahingossa toukokuussa 146 kilometriä.

En ole mitenkään erikseen yrittänyt kerätä kilometrejä, vaan juostu matka on tullut ihan vaan puolimaratontreenien sivutuotteena. Olen pitänyt ohjelman tosi yksinkertaisena, koska ei vaan ole ollut aikaa tai energiaa alkaa vekslailemaan mitään erikoisempaa treeniä. Viikon treeneihin on nyt kuulunut tasavauhtinen vk-lenkki, vetotreeni, palauttava lyhyt pk-lenkki ja viikonlopun pitkis, jonka olen juossut joko maravauhtisena tai hiljalleen pk-vauhdilla. Ihan huikeat kilometrithän nuo mulle kuitenkin on, elämäni 3. kovimmat kuukausikilometrit!


VK-lenkeillä oli tarkoitus tehdä vähän monipuolisempaa treeniä sen jälkeen, kun huhtikuussa tahkosin joka viikko tuota samaa 4,2 kilsan lenkkiä. Vaihtelua tulikin hiukan, juoksin nimittäin yhden kuuden kilometrin vk-lenkin ja myös tuo RunFest toimi vk-harjoituksena, vähän vauhdikkaampana sellaisena. Silti täytyy myöntää, että suunnitelmissa oli kyllä juosta vielä vähän pidempiä vk-lenkkejä. Nyt ne jäävät kesäkuulle.


Vetotreenit, nuo puoli-Yassot, eli 400 metrin vedot kahteen minuuttiin, ovat menneet tosi hyvin. 6x, 6x, 4x ja tänään viimeisimpänä 8x. Eihän ne nyt helppoja tai erityisen kivoja ole olleet, tänäänkin oli pakko pitää juomatauko 6 vedon jälkeen, kun ajattelin, että kuolen tai sulan, mutta pakko myöntää, ei ihan niin kamalia, kuin etukäteen pelkäsin. Kun vaan menee ja tekee, eikä yritä juosta liian kovaa, vaan pitää vaan sen saman tahdin, niin kyllä ne siitä. Vetoja kamalampaa on loppuhölkkä kotiin, kun jalat painaa tonnin, hiki on valuttanut ripsarit poskille ja kotiin on vielä 3 kilsaa matkaa.


Kesäkuussa aion jatkaa suunnilleen samaan malliin kuin nyt toukokuussa. Kilometrit varmaan pakostakin putoavat, kun ei ole mitään järkeä juosta parikymppistä pitkistä enää puolimaratonin alla. Vetotreenejä ois jäljellä vielä ensi- ja sitä seuraavalle viikolle. Vk-lenkkeihin pitää nyt myös keskittyä; 6km, 8km ja 2 viikkoa ennen puolikasta 10km vk-lenkit, niin ne on siinä. Keventelen puolikkaalle sitten viimeisen viikon ennen kisaa, eli juhannusviikolla vielä muutama terävä treeni.


Postauksen kuvat viikonlopun pitkikseltä Katariinanlaaksosta.

2 kommenttia:

  1. Hups tosiaan, vahinkoja sattuu! :D Yllättävästi sitä kilsoja kertyy neljällä viikottaisella lenkillä. Hyvin olet jaksanut mennä näin kesäkuumalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä, 4 lenkkiä viikossa ei ole edes tuntunut mitenkään rankalta tai hankalalta. Lämmöstä olen saanut melkeinpä lisäpotkua, aurinko antaa virtaa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...