tiistai 10. toukokuuta 2016

Viikonloppuloma Helsingissä

Käyn tosi harvoin pääkaupungissa, vaikka se on vain kahden tunnin ja edullisen bussimatkan päässä. Jostain syystä en oikein tykkää Helsingistä. Minulla on siellä fiilis, että kaupunkilaisille on tärkeää osata käyttäytyä oikein, ja koska itse olen siellä aina ihan pihalla ratikoiden sun muiden suuren maailman juttujen kanssa, en tunne kuuluvani joukkoon. Tämä tulkinta on hyvinkin mahdollisesti ihan vain omassa päässäni, ja varmaan osittain johtuu siitä, etten osaa heittäytyä turisti-moodiin, kun kerran Suomessa kuitenkin pysytään. Pärjään jotenkin paremmin maailmalla, kun saa rehellisesti olla turisti.


Mutta asiaan. Vietimme miehen kanssa viikonlopun Helsingissä ja samalla tuli ensimmäistä kertaa yövyttyä jossain pääkaupungin hotellissa. Majoituspaikaksi valikoitui Sokos Hotel Torni keskeisen sijaintinsa, persoonallisen ilmeensä ja huoneiden vedenkeitinten vuoksi. :) Viimeksi mainittu saattaa kuulostaa oudolta, mutta kun on sellainen kuin minä, että tarvitsee mukillisen kahvia heti kun silmänsä avaa, niin vedenkeitin huoneessa lisää mukavuutta ihan huomattavasti. Lisäksi on muutenkin kiva, kun voi laittaa kuumaa juomaa tarvittaessa. Esimerkiksi viime vuonna Köpiksen reissulla olin erään ulkoilun jälkeen umpijäässä, eikä huoneen ainoana kodinkoneena oleva jääkaappi silloin paljoa lämmittänyt.


Voin suositella Tornia lämpimästi. Meidän huoneemme oli edullisemmasta päästä, eli alemmissa (4.) kerroksissa eikä kovinkaan iso, mutta siinä oli hyvä sänky ja huone oli hiljainen. Paksut kiviseinät blokkasivat tehokkaasti mahdollisen ulkoa kuuluvan älämölön. Huoneessa oli parkettilattia (inhoan kokolattiamattoa), hiukan tilaa oleskeluunkin ja siisti kylppäri. Muutenkin huone oli siisti, tosin bongasin joistain paikoista pinttynyttä likaa. Se on usein hotellien ongelma, päivittäisessä siivouksessa ei ehditä jynssätä sormenjälkiä tms. pois, eikä huoneita siivota juuri koskaan perinpohjin. Esimerkiksi meidän huoneessamme minibaari oli sisältä tahmainen ja sisäänkäynnin tienoilla oli pölykerrostumaa. Pääosin siis kaikki oli kuitenkin kunnossa.


Sokos Hotel Tornissa oli myös ravintola ja parikin baaria. Helppouden vuoksi söimme hotellin ravintolassa ja annokset olivat isoja ja ihan maistuvia. Käväisimme myös kattoterassin pikkuruisessa baarissa. Sieltä olikin hienot näkymät ja muutenkin hotellin ilme oli persoonallinen ja ihanan vanhanaikainen. Aamiainen oli monipuolinen ja tosi hyvä, ja pitää vielä erikseen kiitellä ravintolan ja aamiaisen iloista ja ystävällistä henkilökuntaa.

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti sua lohduttaa kuulla, että me syntyperäiset helsinkiläiset osaamme olla törppöjä ja pihalla kuin lumiukot. Ihan samaan tapaan kuin muutkin kaupungin tallaajat, turistit ja junantuomat. Mä olen vieläkin sekaisin bussi- ja ratikkalinjamuutoksista. Kun kerran oppii jonkun jokapäiväisen asian, mieli sotii muutosta vastaan.

  Toivottavasti seuraavalla visiitilläsi voitaisiin tavata. Voisin viedä sut katsomaan kauneinta (rakennettua) Helsinkiä juosten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, no en epäillytkään, etteivätkö helsinkiläiset olisi yhtä pihalla kuin muutkin. Ehkä mulla on vain sellainen mielikuva, että kaikkien kuuluisi siellä olla cool.

   Ja hei, jos tuo on ihan tosissaan heitetty tarjous, niin otan sen vastaan! Musta on aina ihanaa juosta matkoilla, ja jos saan vielä paikallisen oppaan, niin superbuenoa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...