sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Toukokuun kisakuteet

Koska tälle kuulle tulikin vähän yllättäen vuoden eka juoksukisa, päätin toukokuun vaatteina esitellä RunFestissa päällä olleet juoksuvaatteet. Juoksutapahtumiin olen pyrkinyt vetämään päälle aina luottokuteet, tosin nyt, kun matka oli niin lyhyt, en ajatellut vaatteilla olevan niin suurta merkitystä. Kisapäivä oli melko vilpoinen, mutta tiesin tarkenevani hyvin hihattomassa topissa ja lyhyemmissä trikoissa. Toukokuu on ollut niin lämmin, etten ole koko kuussa käyttänyt lenkeillä pitkiä trikoita enää kertaakaan, ja juoksupaitakin on ollut aina joko toppi tai t-paita.

Kisaan vedin päälle Puman sini-vihreän topin, jonka ostin alesta joitakin vuosia sitten muistaakseni 24 eurolla. Toppi on kevyt ja hengittävä, ja malliltaan sikäli erilainen, että istuvan yläosan jälkeen malli levenee ja helmassa on kiristysnyöri. Tykkään topista, koska se ei ole mikään makkarankuori, ja kangas on pehmeää ja vilpoista. Helmassa takaosassa on pieni tasku, mutta olen käyttänyt sitä vain pari kertaa, silti ihan kätevä avaimille tai vaikka nenäliinalle.


Jalassa mulla oli viime vuonna ostetut Niken trikoot. Suurin osa mun juoksuvaatteista on alennusmyynneistä poimittuja, ja niin nämäkin byysat, mutta silti ne ovat (jos kenkiä ei lasketa) mun kallein juoksuvaate, alehintaisinakin 46 euroa. Trikoiden kohdalla mulle tuli vaan hyvin voimakas "pakko saada" -fiilis, ja onneksi housut ovatkin olleet tosi hyvät. Olen käyttänyt näitä paitsi juostessa, myös pari kertaa arkena hameen alla ja Madeiran reissulla nämä olivat jalassa patikoidessakin, kuten tuon reissupostauksen kuvista näkee. Trikoot ovat mukavan pehmoisat ja tukevat, eikä näistä todellakaan näy läpi, silti kangas on hyvin hengittävää. Tykkään kuosista tosi paljon, kun kaikki muut juoksutrikooni ovat kokomustia, niin nämä ovat suorastaan värikkäät!


Trikoiden parhaisiin puoliin kuuluu leveässä vyötärönauhassa oleva vetoketjullinen tasku, johon juuri ja juuri mahtuu älypuhelin. Tasku on vielä vuorattu vedenpitävällä kankaalla, mikä tekee siitä ideaalin juuri elektronisten laitteiden kuljetukseen. Muuten vyötärönauha on toki hengittävää trikoota, ja siinä on toinenkin pieni tasku sekä kiristysnyörit. Trikoot ovatkin yhdet mun ehdottomista lemppareista, ainoa pieni miinus on, että huolimatta vyötärön kiristyksestä näitä joutuu toisinaan kiskomaan lenkillä ylöspäin.

2 kommenttia:

 1. Vaatteilla on väliä. Sellainenkin yksityiskohta kuin pienet taskut, joihin saa mahtumaan energiageelit, helpottaa elämää kovasti. Parhaissa ja kalleimmissa Adidas-housuissani on sellaiset. Löysin ne eilen juostuani näillä housuilla neljä kilpailua geelit vyötärönauhan alle tungettuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhöö :)

   Mäkin oon löytänyt kummastakin juoksutakistani taskuista kuulokeviennit käytettyäni takkeja n. vuoden hankalasti kuulokejohto taskusta takin päälle systeemillä. Käyttöoppaat juoksuvaatteisiin?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...