tiistai 8. joulukuuta 2015

Nuutumusta, nuhaa ja nukkumisvaikeuksia

Kulunut viikko sitten viimeisimmän päivityksen on mennyt hiukan nuutuneesti. Viime viikon maanantaina kävin vielä pirteänä salilla, mutta loppuviikosta olo oli kovin nuutunut ja flunssaisen oloinen. Torstaina kävin aamulenkillä, ja ihmettelin heti alkuun korkeita sykkeitä sekä lenkin edetessä tukkoista oloa. Päivän mittaan olo muuttuikin sitten aika flunssaiseksi, ja aloin napsia vitamiineja sekä kurkkupastilleja väistääkseni taudin. Perjantaina töissä mietin, että illan pikkujouluihin raahaudun, mutta lauantain kemut saattavat jäädä väliin. Kuitenkin ilmeisesti tukeva annos jouluruokaa ja kolme lasia punaviiniä veivät alkavan flunssa mennessään, ja lauantaina olo olikin taas ihan ok. Lauantain pippaloista tosin lähdettiin hyvinkin aikaisin, ja kotimatkalla jo totesin miehelle, että huomenna on päästävä taas lenkille. Pari päivää ravintola- ja pikaruokaa sai olon entistä nuutuneemmaksi, mutta sunnuntaina lyhyt lenkki ja jännä ampumahiihtokisa piristivät.  
Harmi kyllä tämäkin viikko on alkanut hiukan alavireisenä. Ilmeisesti jokin pieni flunssapöpö on mulle tullut, kun eilen aivastelin ja niistin alvariinsa, vaikka muita oireita ei olekaan. Lisäksi selkäni on kivasti jumiutunut epäergonomisen työpisteeni takia, ja tähän vaivaan tulee helpotusta vasta, kun saan uuden työpöydän, ehkä vasta ensi vuonna… No, tänään tuli yli viikon tauon jälkeen käytyä taas salilla, ja se tekikin hyvää! Enköhän nyt jaksa loppuviikon työt.
Unettomuus on myös vaivannut ajoittain, ei mitenkään kovin pahana tosin, mutta väsyneenä tietysti selkäsäryt ynnä muut kolotukset tietysti tuntuvat enemmän. Sen kyllä huomaa selvästi, miten esimerkiksi juuri viikonlopun epäterveelliset syömiset vaikuttavat yleiseen jaksamiseen ja myös vaikka unensaantiin. Huomaan myös selvästi sen, että lyhyetkin tauot juoksusta saavat mut hiukan tavanomaista ärtyneemmäksi ja miten pienikin lenkki voi viedä huonon tuulen ja nuutumuksen aivan mennessään. Vaikka viime viikonloput molemmat pikkujoulut olivat kivoja tapahtumia täynnä mukavia ihmisiä, niin mulle rentouttavinta viikonlopussa oli kuitenkin sunnuntain lenkki ja rauhoittuminen kotona. Postauksen kuvat ovatkin tuolta itsenäisyyspäivän lenkiltä Halistenkoskelta.

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti flunssa ei iske tuon enempää! Itse olin juuri kaksi viikkoa kipeänä, viime torstaista asti päässyt taas treenaamaan. Edelleen on kuitenkin tukkoisuutta ja joudun käyttämään nenäsumutetta. Se on kuitenkin pieni vaiva sen rinnalla, että pystyy taas treenaamaan ja jaksaa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luullakseni sain pöpön viime viikolla, ja parin päivän empimisen jälkeen se totesi, ettei saa minusta kunnon otetta. Eli taas vain tuollainen melkein-flunssa, kuten syksylläkin, tällä kertaa ei noussut edes kuume.

   Flunssa ei kyllä koskaan tule sopivaan aikaan! Itse meinaan aina tulla hulluksi, jos joudun syystä tai toisesta olemaan viikonkin juoksematta, joten symppaan sua! Paranemista! (siis myös tuosta tukkoisuudesta)

   Poista
  2. Kiitos! Kyllä oli kauhea olo kun ei päässyt ulos! Ja kun ei päässyt ulos, ja lisäksi söi paljon kurkkupastilleja, niin ei ollut nälkä ja siksi ruokailurytmi ihan mitä sattui. Onneksi ei ollut mikään kuukauden kestävä pöpö, vaan luovutti suht ajoissa. Heti on hyvä mieli kun on päässyt lenkille ja salille :)

   Poista
  3. Hahaa, mulle tuli viime viikon lopulla kunnon pallomaha, kun natustelin turhan innokkaasti kurkkupastilleja... Toivottavasti osaan nyt pysyä kohtuudessa, kun kurkku on taas inasen kipeä. :(

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...