maanantai 30. marraskuuta 2015

Marraskuun märät treenit

11 lenkkiä, 89 kilometriä. Ennen maratonia olin siinä uskossa, että palautumisessa saattaisi mennä useita viikkoja ja ehkä juoksuhalujakaan ei olisi. Pidinkin maratonin jälkeen viikon tauon, mutta vaikka jalat tuntuivatkin raskailta, viikon jälkeen hinguin lenkille ja heti 1.11. juoksin 6 km pk-lenkin. Maraton tuntui jaloissa vielä 2 viikon päästä kisasta, kun kokeilin ekaa kertaa vähän pidempää juoksua, mutta 20 kilometrin pitkis kolme viikkoa kisasta meni jo ihan hyvin. Marraskuussa juoksut jäivät toki selvästi vähäisemmiksi kuin ennen maratonia, mutta niin oli tarkoituskin. Kävin lenkillä vain 2-3 kertaa viikossa, joka oli ihan hyvä tahti ottaen huomioon, että töiden jälkeen pimeään ja märkään syysiltaan ei olisi oikein useammin huvittanutkaan lähteä.
Kuntosalillakin kävin marraskuussa viidesti. Ensimmäisistä suunnitelmista luistin, mutta sen jälkeen olen käynyt salilla noin 6 päivän välein. Mieskin osti salikortin, ja siitä on ollut suurta apua, useammin kuin kerran olen vinkunut vielä eteisessä lähtiessä, että onko pakko ja jos vain jäätäis kotiin löhöämään, mutta kipittänyt sitten kuitenkin kiltisti miehen perässä salille. Aina sieltä lähtiessä on ollut hyvä fiilis, joten hyvä, että on treenikaveri tsempparina silloin, kun oma laiskuus ja mukavuudenhalu meinaa ottaa ylivallan. Ajattelin käyttää nykyisen kymppikortin nollille nyt ennen joulua, eli vielä olis 3 kertaa käyttämättä. Mulle 8 kerran "salikausi" on ihan ok tähän väliin. Ekat pari kertaa tein pienemmillä painoilla enemmän toistoja, nyt olen siirtynyt vähitellen kestovoimasta perusvoimaan ja uskaltautunut kokeilemaan pari kertaa myös kyykkyä, eli liikepatteri on laajentumaan päin. Ennen joulua haluankin pitää hiukan taukoa ja oleilla enemmän kotona rauhoittuen kohti joulua.
Marraskuussa sain täyteen korotetun vuoden kilometritavoitteen, 1200 kilometriä on jo juostu tänä vuonna, ja vielä olisi yksi kokonainen kuukausi vuotta jäljellä. Joulukuun aionkin ottaa juoksunkin suhteen aika rennosti. Ensi viikonloppuna on peräti kahdet pikkujoulut, joten saas nähdä, ehdinko käydä lenkillä kuin kertaalleen viikon aikana. Juoksu kyllä maittaisi, ja olisi henkisen tuulettumisen kannalta tärkeää, mutta jos säät jatkuvat näin märkinä ja ankeina, saatan hyvinkin jäädä mieluummin sohvan pohjalle... Toiveissa kuitenkin on, että jaksaisin käydä edelleen lenkillä sen pari kertaa viikossa, sääkään kun ei koskaan ole enää niin ankea siinä vaiheessa, kun oikeasti on jo siellä lenkillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...