maanantai 20. toukokuuta 2024

Kuuvan lenkki Ruissalossa - ihana alkukesän vihreys!

Kävin noin kuukauden tauon jälkeen juoksemassa Ruissalossa. Tänä aikana oli tullut kesä! Puissa oli tammia lukuun ottamatta jo ihan kunnon lehdet, ja tuomenkukat tuoksuivat, kun juoksin Kuuvan lenkin Ruissalon saaren eteläisimpään niemennokkaan. 

Lähdin liikkeelle Saaronniemestä, jossa on iso maksuton parkkipaikka sekä Fölin bussilinjan numero 8 päätepysäkki. Saaronniemessä on myös iso ja mukava uimaranta sekä kahvila. Kävinkin ennen lenkkiä Villa Saarossa kahvilla ja lenkin jälkeen uimassa. :) Ehdin viime viikolla jo useamman kerran mereen uimaan Naantalissa, mutta Saaronniemessä vesi oli paljon kylmempää! Sentään oli lämmennyt talven avantouinneista, mutta eipä vedessä oikein kauaa huvittanut polskia.

Kun lähtee kohti Kuuvaa Saaronniemen parkkipaikalta, pääsee menomatkalla kokemaan monimuotoista polkua. Ruissalon polut ovat helppoja osin siksi, että käytännössä vain talvikuukausina on märkää ja silloinkin pitkoksilla melkko helppoa menoa. Näin toukokuussa vähäsateisen jakson jälkeen polut olivat todella kuivia ja mäntymetsässä jo paahteinen tuoksu. 

Tämä reitti on siitä kiva, että lukuunottamatta Kuuvannokan pistoa, kyseessä on ympyräreitti. Paluumatka Kuuvasta Ruissalontielle on tosin enimmäkseen hiekkapohjaista kävelytietä ja sellaisenaan tosi helppoa menoa. Se sopi minulle, sillä kärsin edelleen piriformis-vaivasta, ja olen juossut hyvin vähän. Tämä juoksu olikin toukokuun ensimmäinen kympin lenkki. Paluumatka ei helppoudesta huolimatta ole ollenkaan tylsä, vaan reitti kulkee mm. ihastuttavan pitsihuvilan ja sen omenapuiden ohitse. Paluumatkan polkua reunustaa myös kielojen matto. Kielot eivät vielä kukkineet, ehkä ensi viikolla on niiden aika. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...