perjantai 31. toukokuuta 2024

Toukokuun juoksut ja juoksutauot

Kevään mittaan olen useasti blogissakin esittänyt toiveen, että minua vaivannut piriformis-vaiva olisi paranemaan päin. Juoksumäärät ovat jääneet selvästi normivuotta vähäisemmiksi ja pitkät lenkit puuttumaan. Toukokuussa tilanteeseen ei tullut ainakaan huomattavaa parannusta. :(

Vaivan vuoksi pidin toukokuussa n. viikon juoksutauonkin, josta ei myöskään ollut apua. Tässä kuussa olen kuitenkin saanut paremmin selvitettyä, mikä vaivaa provosoi sekä tarkennusta siihen, mistä vaiva on lähtöisin. Osaltaan apua on ollut tehokkaasta kipulääkkeestä ja osaltaan OMT-fysioterapeutilla käynnistä. Fyssari totesi SI-nivelen virheasennon, jota sitten manipulaatiolla yritettiin korjata. Iskiashermo on kuitenkin nimenomaan pakarassa pinteessä, kun tuon virheasennon vuoksi lantio kippaa toiselta puolelta eteen. Kaikki tämä tieto auttaa vaivan kuntouksessa. Joten ehkä - iso ehkä - tilanne on hiukkasen paranemaan päin.


Tämän vuoden kuukausitavoitteissa minimi on ollut satasen verran kuukausikilometrejä. Tavoitteesta en ole halunnut luopua, koska lyhyet lenkit pitävät edes jonkinlaista juoksukuntoa yllä ja myös fyssarit ovat kannustaneet kevyeen aerobiseen liikuntaan. Tuon juoksutauon myötä ja muutenkin varovaisesti liikkuen toukokuussa juoksukilometrejä kertyi sitten 101, niin tavoite täyttyi, mutta ainakaan liioilla juoksuilla en provosoinut vaivaa.

Juoksin toukokuussa kaksi kympin lenkkiä poluilla. Sen pidempiä lenkkejä en tehnyt. Mutta olipas kuulkaa ihanaa päästä juoksemaan edes vähän pidempään polkuja! Tosin juurikin kuun viimeisellä lenkillä onnistuin kaatumaan, ja siinä yhteydessä selkä meni jonkinlaiseen suojakramppiin. Tuota ei olisi tähän vammakevääseen enää kaivattu. Toivon todella, ettei tuosta tulisi enää mitään lisämausteita tähän persauksen /alaselän ongelmasoppaan. Kelithän ovat olleet kertakaikkisen kohdallaan. Lämpö on toki vaikuttanut hiukan juoksujen ajoitukseen, mutta muuten olen tykännyt juosta kuumallakin. Merivesi oli pitkään toukokuussakin aika viileää, ja on ollut aivan ihanaa pulahtaa uimaan juoksulenkin jälkeen. Toivottavasti tällaisista keleistä saadaan nauttia koko kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...