torstai 25. huhtikuuta 2024

Tämän vuoden tavoitteista ja tämän hetken vaivoista

Alkuvuosi on ollut hiljaiseloa täällä blogissa. Reissupostauksia naputtelin kyllä, mutta juoksuharjoittelusta en ole kirjoittanut juuri ollenkaan kuukausikoosteita lukuunottamatta. 

Kerroinkin maaliskuun koosteessa, että olin saanut riesakseni selkävaivan. Ja edelleen tuo alaselkäjumi haittaa niin juoksuja kuin muutakin elämää. Oikeastaan jumi on enimmäkseen oikeassa pakarassa, piriformiksen tiennoilla, mutta on jotenkin soveliaampaa puhua selkä- kuin berberijumista. :D Ja myös alaselkä on jumissa, samoin kuin käytännössä oikea jalka.

Jumi ei ole estänyt juoksuja, eikä tunnu pahentuvan juoksusta, päinvastoin. Kuitenkin, kun juoksulihakset ovat jumissa, ei ihan kauheasti huvita treenata muuten kuin kuntoutus ja kunnon ylläpito mielessä. Niinpä lenkit ovat olleet varsin lyhyitä ja leppoisia. Ainoana tavoitteenani on ollut saada sata kilometriä juoksua kuussa kasaan.

Eniten selkäjumi tuntuu istuessa ja se ei tykkää pitkään istumisesta. Mitä olen tässä keväällä tehnyt? No istunut todella paljon koneen ääressä. Minun oli tarkoitus aloittaa gradua tänä keväänä, mutta eipä sekään ole kauheasti edennyt. Hiukan nurinkurisesti olen vältellyt muita kirjoitushommia, kuten vaikka blogia, sillä ajatuksella että keskittyisin opintoihin. 

Kun lähdin tähän juoksuvuoteen, mietin ensimmäiseksi tavoitteeksi juosta vähemmän kuin viime vuonna. Juoksin viime vuonna ennätyksellisen paljon, joten tuon tavoitteen täyttäminen ei liene vaikeaa. Ja kyllä, ennätysvuoden kooste puuttuu myös blogista. Sen yritän kuitenkin jossain vaiheessa vielä naputella, vaikka älyttömästi myöhässä. 

Koska olen nyt ollut jo pari kuukautta sen verran jumissa, etten ole voinut tehdä kehittävää treeniä, olenkin asettanut tämän vuoden tavoitteet myöhemmälle. Olen miettinyt kahta juoksukisaa elo-syyskuussa. Voi olla, että tänä vuonna en yritä maratonia, vaan juoksen kaksi puolimaratonia, mutta noista jälkimmäisen osalta maratonkin voisi olla mahdollinen. Se edellyttäisi kuitenkin varsin nopeaa vaivoista kuntoutumista ja sen myötä juoksumatkojen pidentämistä. Joten katsotaan nyt. Vielä en ole mihinkään ilmoittautunut, mutta kiinnostaisi kovasti kokea itselle kaksi aivan uutta kisaa.

Tässäpä näitä kuulumisia. Huomenna olen menossa jumin kanssa lääkäriin, ja postissa odottaisivat uudet juoksukengät. Toivottavasti näiden myötä kuntoutus etenisi ja voisin kirjoitella taas juoksukuulumisiakin vähän useammin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...