keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Seikkailu Sisiliassa alkaa

Oletteko katsoneet White Lotus -sarjaa? Sarjassa on vinksahtanut tunnelma mustalla huumorilla ryyditettynä. Siinä seurataan rikkaiden amerikkalaisten lomamatkaa luksushotellissa. Ensimmäinen kausi sijoittuu Havaijille. En mitenkään erityisesti innostunut ensimmäisestä kaudesta, sillä hahmot olivat pääosin vastenmielisiä eikä juonessa tuntunut olevan tarpeeksi koukkuja. Mutta toinen kausi oli mielestäni todella hyvä niin hahmokaartinsa kuin juonikuvioidenkin puolesta. Toisella kaudella myös musiikki ja järjettömän upeat maisemat tekivät katselusta mielenpainuvan. Toinen kausi sijoittuu Sisiliaan, ja siitä se ajatus sitten lähti…

Olimme viime vuonna loka-marraskuun taitteessa kaksi viikkoa Madeiralla. Matka ei ollut pelkkää lomaa, vaan teimme reissulla myös etänä töitä tai opintoja. Etähommat mahdollistivat pidemmän oleskelun kohteessa ilman, että jäin opinnoissa jälkeen ja puolison ei tarvinnut käyttää niin paljon lomapäiviä. Nyt lähdimme Sisiliaan hiukan samalla sabluunalla, tosin nyt vapaata aikaa on vielä enemmän.

Sisilia on iso saari, ja mahdoton ottaa kokonaan haltuun parin viikon reissulla. Halusimme kuitenkin nähdä laajasti eri osia saaresta, joten tällä reissulla majoitumme peräti neljässä eri kohteessa. Lentomme saapui Sisilian suurimpaan kaupunkiin, Palermoon, jossa majoitumme muutaman yön. Siitä suuntaamme pohjoisrannikkoa pitkin Cefalun pieneen kaupunkiin, jossa on pienen ja viehättäväksi kehutun vanhankaupungin lisäksi pitkä hiekkaranta. Sieltä otamme alle vuokra-auton, joka on käytössämme jälkimmäisen viikon. Seuraava majoitus on itärannikolla Giardini Naxoksen rantakaupungissa, josta on lyhyt matka tehdä päiväretkiä mm. Taorminaan ja Etna-tulivuorelle. Viimeisenä majoituspaikkana toimii kaakkoiskulman Syrakusa.

Sisilia tuntuu jännittävältä, hieman kaoottiselta, mutta hyvin kauniilta paikalta. Kiertomatkassa on omat kiemuransa, kun kaupunkia ja majoitusta vaihdetaan parin päivän välein. Majoitumme pienissä, yksityishenkilöiden ylläpitämissä huoneistoissa vanhoissa taloissa sokkeloisten kaupunkien kujilla. Sisilian liikennettä pidetään myös hyvin jännittävänä. Tästä tuleekin mielenkiintoinen seikkailu.

Reissupostauksia on luvassa blogiin hissukseen tulevien viikkojen aikana. Niitä odotellessa voi kuunnella White Lotuksen kakkoskauden soundtrackia. Ciao ciao!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...