tiistai 31. lokakuuta 2023

Lokakuu oli kehno juoksukuu

Syyskuu oli jo juoksujen puolesta alavireinen ja lokakuussa trendi jatkui. Tällä kertaa syytän kyllä Sisilian reissua, sillä matkalla juoksulle ei ollut aina aikaa ja kun sääkin oli ajoittain hurjan lämmin - yli 30 astetta - jäivät juoksut vähiin. Vielä kun matkalla tuli tosi paljon kävelyä kaupunkien nähtävyyksiä katsellessa, juoksin reissussa tosi vähän ja se näkyy tämän kuukauden kilometreissä.


Tiesin jo etukäteen, että reissussa tuskin tulisi mitään kilometrienkkoja, joten yritin lokakuun alussa juosta vähän reippaammin. Kuun alussa oli vielä nättejä kelejä ja sainkin yhden tosi hyvän juoksuviikon 42 viikkokilometrillä. Juoksin yhden kunnon pitkiksen, 22 kilometrin lenkin Naantalista Luonnonmaan läpi Merimaskuun ja takaisin. Muuten lenkit jäivät sitten kymppiin tai alle. Tuohon pitkikseen olin aika tyytyväinen, se oli Nuuksion jälkeen pisin lenkki ja tuntui siltä, että olen kyllä ihan ok juoksukunnossa edelleen.


Reissussa jouduin miettimään juoksuja muiden menojen ja tietysti sään mukaan. En halunnut juosta kolmenkympin lämpötilassa, ja aika kuuma oli vähän viileämmässäkin juosta, vaikka yritin ajoittaa lenkit aamuun tai alkuiltaan. Kahden viikon matkalla juoksin vain kolmisenkymmentä kilometriä. Yhtenä päivänä kävin ensin kympin aamulenkillä, sen jälkeen makoilin pari tuntia rannalla, palasin kämpille graduseminaaria varten ja sen jälkeen hölkkäilin vielä neljä kilometriä iltalenkkinä. Tein reissun kaikki lenkit merenrantaa mukailevia rantateitä ja kävelyreittejä pitkin. Matkajuoksu on kyllä kivaa!


Lienee selvää, että tässä kuussa en noudattanut mitään juoksuohjelmaa. Tavoitteenani oli ainoastaan juosta satanen täyteen ja tulihan se. Tämän kuun juoksut tasan 100 kilometriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...