perjantai 24. helmikuuta 2023

Matkailuinspiraatiota etsimässä

Parasta talvessa on se kun se loppuu. :D

No joo, olen oikeastaan oppinut ihan tykkäämäänkin lumilenkeistä ja usein talvikelit ovat ihan ok, kunhan vain menee ulos. Mutta olen silti sisimmässäni kesän lapsi ja odotan aina sulia juoksukelejä ja kevään tuomaa maiseman vihreyttä innolla. Kehnon tasapainoni kanssa olen aina vaikeuksissa talviliukkailla ja vaatekerrosten pukeminen alkaa jossain kohtaa talvea aina jurppia. 

Jos olisin rikas, viettäisin varmaan aina tammi-maaliskuun jossain lämpimässä maassa. Koska en ole, niin täytyy tyytyä nyt haaveilemaan reissuista. Kerroinkin tuossa viime vuoden koosteessa, että vuosi 2022 oli hiljaisempien koronavuosien jälkeen eka kunnon matkavuosi. Matkakuume vain kasvoi, kun pääsi reissaamaan sekä lähelle että vähän kauemmas ilman isoa pelkoa viime hetken perumisista ja sairastumisista. Matkojen suunnittelu on mielestäni ihanaa, ja etsin vähän koko ajan matkailuinspiraatiota. 

Tykkään lukea matkavinkkejä niin kaukokohteista kuin Suomestakin. Vaikka nyt kaipaankin lämpimään, minua siis kiinnostaa matkailussa niin ulkomaat kuin kotimaan kohteetkin. En halua tehdä mitään bucket listiä matkailukohteista, vaan pikemminkin päättää kohteet sen mukaan, mikä sopii muuhun elämään ja mihin pääsee mielellään vaivattomasti. Silti mielessä on useampi kohde, joihin olisi kiva päästä tutustumaan lähivuosina. Bongailen matkavinkkejä niin blogeista, aikakauslehdistä kuin milloin mistäkin.

Lämpenin lähimatkailulle jo kauan ennen korona-aikoja, mutta vasta viime vuosina on tullut innostuttua myös Staycationeista. Yhden yön tai viikonlopun pako arjesta jossain lähialueen hotellissa voi olla myös elämyksellistä, ja ainakin se on helppoa. Viimeksi olimme staycationilla Ruissalon kylpylässä tammikuun puolivälissä. Käymme juoksemassa Ruissalossa vähintään kerran kuussa, joten kyse ei tosiaan ollut mistään uudesta kohteesta. Mutta oli superhelppoa lähteä, kun ei ollut pitkää ajomatkaa tai tarvetta katsella nähtävyyksiä. Kävimme tietysti juoksemassa Ruissalossa, ja sen jälkeen kylpemässä ja saunomassa. Illalla oli tosi rentoa käydä syömässä, kun ei tarvinnut poistua hotellilla. Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen hyödynsimme vielä hotellin kuntosalin, ja sitten hurautimme vartissa kotiin niin, että oli vielä käytännössä kokonainen päivä kotona. Suosittelen!


Nyt jo aika monivuotinen perinne on tutustua joka kesä johonkin ennenkokemattomaan kansallispuistoon. Jos tämän kesän suunnitelmat toteutuvat, pääsen käymään sekä Hossassa että Isojärven kansallispuistossa! Kansallispuistoreissuille yritän aina löytää jonkun mielenkiintoisen paikallisen majoituksen. Niitä joutuu joskus vähän hakemaan, ja siksi myös erilaisista majoituskohteista on kiva löytää vinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...