tiistai 28. helmikuuta 2023

Hyvin mennyt helmikuu

Yritän lähteä uuden kuukauden kilometritavoitteeseen aina mahdollisimman etupainotteisesti ja juosta kuun alkuun enemmän kuin loppukuusta. Nyt talvikuukausina juoksuohjelmani on hyvin yksinkertainen. Juoksuihin tulee vaihtelua lähinnä lenkkien pituuden myötä, mutta juoksen lähes aina pk-vauhdeilla. Vaihtelevat kelit tuovat ohjelmaan ennakoimattomuutta. Samanpituiset, samalla vauhdilla juostut lenkit voivat olla ihan eri tavalla kuormittavia, jos toinen on juostu lumipöpperössä vastaan satavaan tuiskuun ja toinen pitävällä kelillä tuulettomassa säässä. 

Helmikuussa homma toimi, ja juoksin tässä kuussa helmikuun ennätyskilometrit 110 km. Olen kokenut helmikuun aina vaikeaksi juoksukuuksi, sillä juoksukelit voivat olla ihan mitä sattuu ja kuukaudessa on vähemmän päiviä kilometrien keräilyyn. Silloin, kun juoksukuukausi lähtee hyvin käyntiin, ja on näin pitävät kelit, satasen juoksu ei kovin paljoa vaadi. Nyt oli tulossa jopa kovemmat kilometrit, mutta kuun loppupuoliskolla vähän himmailin juoksujen kanssa muun elämän mennessä juoksujen edelle. 

Vaikka kuun kilometrilukemat nousivatkin yllättävän korkeiksi, olen yhteen yksityiskohtaa hiukan pettynyt. Olin kuvitellut pidentäväni pitkää lenkkiä jonnekin 14-16 kilometriin, mutta pisin lenkkini olikin vain 12 km ja juoksin vähemmän ja lyhyempiä pitkiksiä kuin tammikuussa. Pitkisten lyhentäminen ei ollut edes kelistä kiinni, vaan enemmänkin omasta laiskuudesta ja muun elämän kiireistä. 

Jatkoin helmikuussa myös kotitreenejä saadakseni juoksuun lisää voimaa ja kimmoisuutta. Kotitreeni on HIIT-tyyppinen, eli pienissä pätkissä syke nousee korkealle ja intensiteetti on kova. Treenissä on jonkin verran hyppyjä sekä lihaskuntoa monia lihaksia treenaavien perusliikeiden muodossa. Toivon treenin tuovan vastapainoa pk-tasoisille hissuttelulenkeille, jotka kehittävät vain kestävyyttä. 

Tammikuun hurjan liikuntahaasteen jälkeen helmikuu oli kevyempi kuukausi, vaikka juoksua kertyi lähes yhtä paljon. Kotitreenejä tein kuitenkin hiukan harvemmin ja jooga unohtui lähes kokonaan, tein joogaa vain muutaman kerran koko kuussa. Maaliskuulle toiveissa olisi pitävät juoksukelit ja sitä myötä toivottavasti saan pitkiksille enemmän mittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...