torstai 30. syyskuuta 2021

Syyskuun kipittelyt

Syyskuu oli tapahtumarikas kuukausi! Loppukuusta vietettiin viikko Kreetalla Kreikassa ja jo sitä ennen tuli käväistyä Nuuksiossa juoksutapahtumassa ja nautittua alkusyksyn hyvistä juoksukeleistä. Juoksumäärät hiukan putosivat heinä-elokuun lukemista, mutta kokonaisliikuntamäärä kasvoi. 

Kreetalla en juossut kuin yhden lenkin. Mutta se johtui siitä, että alkulomasta patikoimme Samarian rotkovaelluksen (postaus tulossa!) ja jalat menivät siitä niin tukkoon, ettei juoksulenkeille ollut asiaa kuin vasta loppulomasta. Kävelyä tuli sitäkin enemmän. Huomaan, että aina lomamatkalla tulee ihan järjettömästi askeleita, kun nähtävyyksiä kierrellessä niitä vain kertyy lähes huomaamatta. Tai huomaahan sen kävelymäärän sitten viimeistään päivän päätteeksi, kun jalkoja särkee...

Kuun alkupuoliskolla tuli onneksi hyvin juoksukilometreja ja hiukan patikointiakin. Syyskuun alkuun miesystäväni juoksi ensimmäisen maratoninsa Nuuksiossa. Vaikka itse en maratonia juossut, niin päivään kertyi melkoisesti liikuntaa, kun patikoin ja juoksin huoltopisteelle ja sieltä takaisin maalialueelle, melkoinen ulkoilupäivä itselläkin. 

Juoksukilometrejä kertyi syyskuussa 115 ja siihen päälle yli 25 kilometriä patikointia, joten oli liikunnallinen kuukausi. Syyskuun alkupuolella tuli täyteen tuhat kilometriä tämän vuoden juoksuja, joten hyvin on vuosi mennyt siinä mielessä. Edelleenkään en ole juossut kovin pitkiä lenkkejä, mutta lyhyempiä on kertynyt kivasti. Lokakuusta eteenpäin tarkoitus olisi hiukan vähentää juoksumääriä ja yrittää yhdistää juoksuun myös salitreeniä. Toivottavasti ulkoilukelit jatkuvat kuitenkin hyvinä vielä ensi kuussakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...