sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Kreetalla: Miksi Rethymnon?

Terkut aurinkoiselta Kreetalta! Vaikka Kreeta valikoitui lomakohteeksi tänä syksynä pitkälti sattumalta, niin valitsimme huolella tukikohdaksemme Rethymnonin kaupungin Kreetan pohjoisrannikolla. Valinta osui nappiin, sillä Rethymnon oli majapaikkana mainio! Tässä 10 syytä, miksi valita Rethymnon kohteeksi Kreetalla:


 1. Kreeta on iso saari, jota on mahdoton kiertää viikon lomalla kokonaan. Rethymnon on sopivasti keskellä saarta, joten siitä pääsee saaren joka kolkkaan tarvittaessa.
 2. Rethymnon sijaitsee suunnilleen Hanian ja Iraklionin puolivälissä. Näihin Kreetan kahteen suurimpaan kaupunkiin on helppo tehdä päiväretki.
 3. Rethymnon on kuitenkin alle 55 000 asukkaallaan selvästi pienempi, ollen kuitenkin Kreetan kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupunki on rauhallisempi ja helpompi kulkea. 

 4. Kaupunki on pohjoisrannikolla, kuten kaikki isot kaupungit. Rethymnonin sijainti Kreetan kapeimmassa kohdassa kuitenkin tarkoittaa, että sieltä on suhteellisen lyhyt matka etelärannikolle. Käytännössä lähes suoraan etelään mentäessä Rethymnonista on hieno Prevelin palmuranta, joka on mainio retkikohde. 
  Preveli beach.

 5. Yliopistokaupungissa on aitoa elämää ja vilskettä, se ei ole pelkästään turistipaikka.
 6. Hiekkarantaa on kilometrikaupalla. Se tarkoittaa paitsi uintia ja aurinkoa, myös viehättävää rantakatua kauppoineen ja ravintoloineen. Ranta pidetään siistinä ja mahdollisuudet vesiurheiluun ovat hyvät. 

 7. Turistihotellien kansoittaman rantakadun vastapainoksi Rethymnonin vanhakaupunki on ihastuttava sokkelo kapeita kujia, kauppoja ja tavernoja.
 8. Vanhankaupungin ytimessä on suloinen venetsialainen satama ja historian kerrokset ovat näkyvissä Rethymnonissa. 

 9. Rethymnonin linnoitus Fortezza on nähtävyys sinänsä. Siellä vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Linnoituksesta on myös hienot näköalat merelle ja kaupunkiin. 

 10. Valinnanvaraa majoituksessa löytyy. Kaupungista löytyy sekä aitoa kreetalaisuutta että turistillisuutta. Turistikohde ei mielestäni ole huono asia. Se tarkoittaa yleensä tiettyjä standardeja mm. puhtaudessa. Meillä oli hotelli aivan rannan siinä päässä, joka oli lähellä vanhaakaupunkia, joten lomaan oli helppo yhdistää kaupungin parhaat puolet.

2 kommenttia:

 1. Nyt oli kyllä niin loistava myyntipuhe, että haluan tuonne ja heti.
  Olen jo pitkään halunnut Kreetalle (ruuan takia :)), mutta mieheni haraa vastataan, kun ei ole kreikka-fani. Näytin hänelle juttusi Samarian rotkovaelluksesta, ja johan näytti vihreää valoa. Jippii! Kiitos tästä :)

  Sannikaarina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, onpa hassu juttu ja hienoa, että pääset Kreetalle! :D Toivon teille oikein ihanaa lomaa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...