keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Retkeilyä Liesjärven kansallispuistossa

Tämän kesän kansallispuistoreissulla lämpöä oli lähes 30 astetta, joten tässä postauksessa vinkkailenkin enemmän kivoja uimapaikkoja kuin pisimpiä patikointireittejä! :D

Pitkän patikoinnin sijaan päätimmekin retkeillä  Liesjärven kansallispuistossa enimmäkseen suppaillen. Koska kansallispuiston maisemat piirtyvät ison järven ympärille, tämä onnistuikin mainiosti.Suppailen Korteniemestä Pitkäkärkeen

Korteniemen pysäköintialueelta lähtee useampi patikointireitti ja aivan p-alueen vieressä sijaitsee Korteniemen perinnetila. Olin etukäteen ottanut selvää, että Korteniemessä on hiekkapohjainen ranta, joten se oli hyvä lähtöpaikka paitsi uintiin myös suppailuun. Lautailun lähtöpisteen selvittyä kartasta löytyi helposti myös vesiretken määränpää, eli Pitkäkärjen kärki, josta löytyi myös loiva hiekkaranta. Retkellämme oli lintujen pesimäaika, joten Liesjärven saariin ei saanut rantautua. Liesjärven vesi oli jännän punaisen väristä, minkä huomasi selvästi varsinkin Pitkäkärjen matalalla rannalla. 

Matkaa kertyi yhteen suuntaan noin 1,5 km, eli edestakaisin suppailtiin noin 3 kilometriä. Kumpaankin suuntaan melottiin sivutuuleen, joka ei onneksi ollut kovin kova. Saimme tähän reissuun kulutettua reippaasti aikaa, koska saimme olla Pitkäkärjessä rauhassa ilman muita vain nauttimassa eväistä, auringosta ja lämpimästä uimavedestä.


Korteniemen perinnetila

Perinnetila sijaitsee kansallispuiston vanhimmassa osassa ja tila on 1910-luvun asussa. Pelloilla ja kasvimaalla viljellään vanhoja kotimaisia kasvilajikkeita. Tilalla on lehmiä, hevosia, lampaita ja kanoja. Oppaat hoitavat tilaa ja osaavat kertoa monenmoista entisajan elämänmenosta. Tykkään tuollaisesta perinnemaisemasta, jota Korteniemessä oli, ja vietimme hyvän tovin tutustumalla tiluksiin. 


Kyynäränharju

Kävelimme toki tälläkin reissulla hiukan, sillä halusimme tutustua Kyynäränharjuun. Harju on kapea maakaistale kahden järven välissä. Kapeimmillaan reitti on vain muutaman metrin levyinen ja keskellä sen katkoo järvestä toiseen johtava uoma, jonka yli kulkee kuitenkin silta. Harjun eteläpäässä, vain kivenheiton päässä parkkipaikalta löytyi myös hyvä uimapaikka, eli kluttaamiseksi meni täälläkin! Liesjärvi olikin mitä mainioin retkikohde näillä helteillä. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...