keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Kesäkuun kirmailut ja muut kuulumiset

Kesäkuu meni hujauksessa! Oli melkoista hurlumheita koko kuukausi, onneksi välillä pääsi pysähtymään muun muassa mökkireissulla, niin ei mennyt ihan läpijuoksuksi.

Alkukuusta juoksut jäivät vähiin muun elämän kiireiden takia, lisäksi ihan tarkoituksella keventelin ennen kuun puolivälin Bodom Trailia. Polkujuoksukisa oli raskas, mutta kuitenkin hyvä kokemus, ja erityisesti sen jälkeen juoksutkin sujuivat kivasti ja kilometrejä kertyi helteestä huolimatta.

Olin Bodomin molemmin puolin pari viikkoa opintovapaalla. Kerroin blogissakin vuoden alussa, että aloitin työn ohella opiskelut. Opinnot ovat edenneet suunnitelmien mukaan ja olen tavoiteaikataulussa, mutta helppoa ei aikatauluttaminen ole aina ollut! Opintovapaalla pystyin suorittamaan käytännössä kahdessa viikossa kaksi kurssia ja yhteensä 7 opintopistettä, joten se tuli tarpeeseen. Toinen viiko meni mökillä, jolloin pystyin myös kivasti nauttimaan kesäsäistä ja myös juoksemaan kunnolla. 

Olen tässä pitkin vuotta vinkunut kilpirauhasen liikatoiminnan ja sen lääkityksen aiheuttamista juoksuongelmista. Kesäkuun lopulla yritin ensimmäistä kertaa sitten loppuvuoden 2019 juosta 20 kilometrin pitkistä. Yritykseksi jäi. :( Vaikka olen tänä keväänä pystynyt muuten juoksemaan kunnolla, niin pitkät tai raskaat juoksut eivät luonnistu. Jalat kestävät noin 12 kilometrin ajan ja sitäkin pidempiä lenkkejä olen juossut, mutta lähinnä sisulla menee kilometrit kahdestatoista eteenpäin. Niinpä täytyy nyt vain todeta, että niin kauan kuin syön noita lääkkeitä, on turha haaveilla puolimaratonista tai pidemmistä juoksuista. Samalla kisakalenteriin tulee DNS-merkintä, kun on pakko jättää väliin heinäkuun lopussa juostava Paavo Nurmi Trail. Hiukan tuo testijuoksun epäonnistuminen harmittaa ja mietityttää, että miten löydän motivaatiota treenata, kun kunto ei näköjään lääkityksen kanssa kasva vaikka mitä tekisi. Tästä tulee vähän sellainen blaah-fiilis, mutta ei nyt auta muu kuin juosta vain lyhyitä lenkkejä ja yrittää nauttia kesästä.

Kiireiden keskellä kesäkuussa tuli juostua yhteensä 109 kilometriä. Pieni notkahdus loppukevääseen nähden, mutta sellaisia sattuu. Onneksi ihan kohta alkaa kesäloma ja sitten on tiedossa vaikka mitä kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...