perjantai 30. huhtikuuta 2021

Huhtikuun hölkät

Juoksin maaliskuussa 120 kilometrin verran ja tuo onkin mielestäni hyvä tavoite sulan maan kuukausille. Noin 30 kilometriä viikossa on sellainen juoksumäärä, joka riittää hyvin vaikka puolimaratontreeneihin. Huhtikuun tavoitteena oli tuo 120 kilometriä ja sain taas juostua sen verran etupainotteisesti, että loppukuusta saatoin ihan tarkoituksella himmailla ja keventää hiukan juoksumääriä saaden silti tavoitteen täyteen. Yhteensä juoksua kertyi huhtikuussa 124 kilometriä.

Olen tässä pitkin vuotta vinkunut blogissa(kin) sitä, miten kilpirauhasen liikatoiminta ja sen lääkitys ovat sotkeneet juoksuja, kun kroppa ei vain toimi niin kuin pitäisi ja toivoisi. Huhtikuussakin oli muutama lenkki, joilla jalat olivat kuin lyijyä ja lenkin jälkeiset lihaskivut tuskaisia. Mutta mukaan mahtui myös helppoja juoksuja ja kevyitä kilometrejä. Tämä oli mielestäni parempi kuukausi kropan puolesta, jee! Ja heti kun kirjoitin tuon, niin tuli mieleen, että toivottavasti en nyt jinxannut tätä parempaa kautta... :D

Huhtikuu oli kelien puolesta hyvin vaihteleva. Täällä lounaisessa Suomessa oli ihana lämpöaalto kuun puolen välin tienoilla ja lenkkejä pääsi juoksemaan lyhythihaisessa. Siitä siirryttiinkin sitten kivaan takatalveen, jossa taivaalta satoi vuorotellen vettä, räntää, lunta ja rakeita. Hrrrr. Ilmat saisivat lämmetä, niin voisi jättää juoksutakin välillä naulaan!

Vuosi sitten huhtikuussa oli ensimmäinen kokonainen kalenterikuukausi korona-aikaa takana. Silloisessa kuukausiyhteenvedossa kirjoittelin, miten rutiinit etätöihin ja poikkeusaikaan alkoivat löytyä. Näin jälkiviisaana voisi todeta, että todellisuudessa poikkeusoloihin tottumiseen meni paljon pidempään ja viime keväänä oli vasta raapaistu pintaa. Viime vuonna juoksin huhtikuussa paljon, mutta ihmettelin, miksi lenkit olivat niin raskaita ja lihakset kipeytyivät. Toukokuussa juoksut sitten torppasivat liikatoiminnan diagnoosiin ja syy liikunnan takkuisuuteen selvisi. Näin vuotta myöhemmin tilanne alkaa tosiaan näyttää paremmalta juoksukunnon suhteen, aika kauan kesti tuossakin. Toivottavasti tässä mennään kohti valoa ja parempaa kaikin puolin!

Tämä on muuten ajastettu postaus ja olen nyt paistamassa vappumunkkeja. Iloista vappua lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...