maanantai 30. joulukuuta 2019

Joulukuun jolkottelut

Mulla oli suunnitelmissa juosta tänä vuonna joka kuussa vähintään satanen. Ja onnistuin siinä! Joulukuussa juoksu oli ehkä vähän nihkeää, mutta kilometrit täyttyivät lyhyiden lenkkien ansiosta. Yhteensä joulukuussa kilometrejä kertyi 104.


Joulukuussa jatkui pimeä ja sateinen keli. Täytyy sanoa, että vaikka iloitsen sulista kuntoradoista, niin pimeys on kyllä ankeaa. Juoksen sateellakin, mutta silloin kun lämmintä on vain muutama aste ja taivaalta vihmoo vettä, tekee se lenkeistä hiukan tavanomaista haastavampia. Jos kastuu läpimäräksi talvikelissä, on kylmettyminen lähellä ja heti lenkin jälkeen pitäisi päästä vaihtamaan kuivaa ylle. Tästä syystä joulukuun pistesuunnistukset jäivät väliin yhtä lukuun ottamatta. En halunnut palella bussipysäkillä suunnistuksen jälkeen, vaan osallistuin vain siihen osakilpailuun, josta pystyin myös juoksemaan kotiin.

Tuo osakilpailu olikin Turku Street-O:n jouluspesiaali. Rastit olivat Tuomiokirkon ympäristössä sekä Itäisen keskustan mäkisillä kaduilla, ja olikin aika hapottava suunnistus. Mutta hauska pistesuunnistus ja sateesta huolimatta joulufiilistä nostava tapahtuma!

Mulla oli sopivasti kalenteriin osuvien viikonloppujen ansiosta yli viikon joululoma. Hyödynsin vapaata ja sain hyvin lomalla kirittyä kilometrejä, joita oli alkukuusta kertynyt nihkeämmin. Alkukuussa tosiaan jatkui vielä marraskuun ankeus niin säiden kuin töidenkin puolesta, ja olen ollut nyt loppuvuonna selvästi tavanomaista väsyneempi. 

On kuitenkin kivaa, että juoksusuunnitelmista täyttyi näin joulukuun myötä viimeisinkin tälle vuodelle asetettu tavoite. Koko vuoden juoksuista teen vielä erikseen koosteen, mutta se menee vuoden vaihteen jälkeiseen aikaan. Tervetuloa 2020!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...