tiistai 22. toukokuuta 2018

Helle sai kropan sekaisin

Edellislauantain Länsikeskus Trailin jälkeen fiilis oli hyvä, mutta fyysinen olotila päänsärkyinen. En saanut päänsärkyä kaikkoamaan koko iltana, vaikka yritin juoda paljon, syödä, venytellä ja lepäillä. Kisassa mulla oli poikkeuksellisen korkeat sykkeet ja arvelin sen johtuneen lämmöstä, joten päänsärkykin oli varmaan kuumassa kelissä juoksusta johtuvaa.

Saman viikon sunnuntaina hölkkäilin Littoistenjärvelle ja takaisin, noin 5,2 km suuntaansa. Vauhti oli rauhallinen ja vietin järvellä pari tuntia, kävin uimassa ja söin eväät. Juostessa lämpö ei häirinnyt mitenkään, mutta kotona tuli aivan totaalinen väsymys. Alkuviikon helteet menivät sitten etovan olon kanssa. Heräilin myös öisin kuumuuteen ja huonovointisuuteen.


Huono olo tuli yllätyksenä, sillä en ole koskaan ennen huomannut helteen vaikuttavan näin. Kuumalla en ole kovin paljoa käynyt juoksemassa, mutta se on silti sujunut ongelmitta eikä hellettä ole huomannut muutenkaan olotilassa. Viimeisistä kunnon helteistä on kuitenkin jo useampi vuosi aikaa. Olenko niin vanha, että helle uuvuttaa?!

Keskiviikkona mulle tuli tilaisuus ottaa työaikasaldosta plussia pois ja niinpä lähdin töistä jo yhdeltätoista. Ja suuntasin rannalle. Helle etoo -> rannalle, onko mun logiikassa jotain pielessä? Se kuitenkin auttoi. Lämpöä oli lähes kolmekymmentä astetta, mutta merivesi niin kylmää, että se viilensi todella tehokkaasti ja Saaronniemessä paahde tuntui vain ihanalta. Ensimmäistä kertaa moneen päivään myös ruoka maistui hyvällä halulla.


Lenkillä kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa perjantaina ja silloinkin vasta illansuussa. Viikonloppuna tuli käytyä myös uimassa muutamaan kertaan ja kylmä vesi virkisti. Nyt tuntuu siltä, että kroppa on vihdoin tottunut lämpimään säähän. Hiukan tässä on pelko persiissä, että lämpimät säät jäävät toukokuulle ja loppukesä ja loma-aika palellaan. Toivotaan kuitenkin, että myös keskikesälle riittää lämpöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...