perjantai 11. toukokuuta 2018

Uskaltaako aloitteleva polkujuoksija osallistua kisoihin?

Vastaus otsikon kysymykseen: tietysti! Kysymys saattaa kuitenkin mietityttää aloittelevia polkujuoksijoita ja päätin siksi naputella postauksen aiheesta. Itse mietin tätä vuosi sitten, kun olin osallistumassa ensimmäiseen polkujuoksukisaani.


Tässä 10 syytä, miksi aloittelevan polkujuoksijan nimenomaan kannattaa osallistua kisoihin:
  • Tiedät jo etukäteen, minkä pituinen reitti on. Polkulenkille lähtiessä voi olla haastavaa arvioida reitin pituutta, ja mahdolliset eksymiset pidentävät juoksua, jolloin lenkistä voi tulla huomattavasti pidempi kuin etukäteen arvioit. Polkujuoksukisassa tätä ongelmaa ei ole.
  • Reitti on merkitty maastoon. Kisassa ei siis tarvitse paikallistaa itseään tai lukea karttaa, vaan riittää, että seuraa reittimerkkejä. 
  • Löydät uusia polkujuoksureittejä kisojen myötä. Monet polkujuoksuporukat järjestävät myös yhteislenkkejä, joilla voi tutustua reitteihin etukäteen.
  • Kisaan osallistuu muitakin ja polkujuoksijat ovat mukavaa porukkaa. Sopivaa vauhtia edellä juokseva auttaa myös omaa juoksua ja reitin seuraamista. Samalla voit vakoilla muiden tekniikkaa ja varusteita tai jopa ihan jutustella muiden polkujuoksua harrastavien kanssa.
  • Saat käsityksen omasta vauhdistasi poluilla. Joka tosin vaihtelee maastosta ja sääolosuhteista riippuen, mutta ainakin pystyt vertailemaan vauhtiasi muihin samassa kisassa juosseihin.
  • Vaikka juoksutapahtuman nimessä olisi sana ”kisa”, ei se tarkoita, että poluilla pitäisi painaa sata lasissa. Itse olen lähtenyt jokaiseen polkukisaan höntsäilemään omaa vauhtia, enkä varmasti ole ainoa, jolle kisa on lähinnä mahdollisuus tutustua uusiin polkuihin.
  • Kisan jälkeen voi käydä läpi reittiä ja juoksua muiden osallistuneiden kanssa. Kisaraportteja voi lukea ja jakaa vielä somessakin, jos intoa riittää.
  • Mitä jos olen viimeinen? Massamaratoneilla voi melkeinpä luottaa siihen, että tuloslistan häntäpäätä kansoittavat he, joilla maratonien määrät mitataan satasissa. Jos on aloittelija poluilla ja sileälläkin hitaanpuoleinen, kannattaa varautua siihen, että voi jäädä tuloslistan viimeiseksi. Mutta ei hätää, ketään ei jätetä yksin metsään! Kisassa järjestäjä varmistaa, että kaikki osallistujat pääsevät reitiltä pois. 
  • Polkujuoksuun tulee varmemmin lähdettyä, jos on ilmoittautunut ja vielä maksanutkin juoksusta. 
  • Monesta kisatapahtumasta voi osallistuja saada arvontapalkintoja tai osallistumismaksuun sisältyy jokin pieni tuote. Kisoissa juoksijoista otetaan myös kuvia, joita saa yleensä tallentaa omaan käyttöön.

P.S. Jos olet huomenna tulossa Länsikeskus Trailille, niin bonuksena siinä kisassa voi tavata allekirjoittaneen! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...