perjantai 8. kesäkuuta 2018

Aina ei onnistu vaikka kuinka yrittäisi

Blogin historian aikana olen joka kuukausi julkaissut kuukausikoosteen ennen kuun vaihdetta. Jopa selkävaivan ollessa pahimmillaan kirjoittelin kuun lopussa liikkumattomuuskoostetta, vaikka muuten koko kuussa en mitään julkaissutkaan. Pidin jokakuista koostetta vähän kuin kunnia-asiana, se piti naputella, vaikka aina ei ehkä niin juoksukuulumisia tai asiaa ollutkaan.

Toukokuun kooste jäi kuitenkin välistä. Ensimmäistä kertaa blogin historiassa en vain jaksanut.

Toukokuu alkoi itse asiassa ihan kivasti. Kevään tulo ryminällä sai mielialan nousuun ja juoksukin maittoi taas. Länsikeskus Trail meni mallikkaasti. Mutta sitten... kolme kuukautta eron jälkeen exä onnistui vielä vetämään maton jalkojen alta. Romahdin.

Olen koko kevään suoraan sanoen yrittänyt ihan helvetisti. Toipua erosta ja jätetyksi tulemisesta, jatkaa elämääni, olla masentumatta enää enempää jne. Olen käynyt terapiassa ja lukenut kasan self-help -oppaita. Olen juossut ja ulkoillut ja yrittänyt pitää kiinni rutiineista. Olen yrittänyt nähdä ihmisiä edes joskus. Olen syönyt vitamiineja ja pyrkinyt pitämään ruokarytmiä. Mennyt ajoissa nukkumaan (unilääkkeillä tosin), noussut aamulla töihin ja tehnyt siellä parhaani.

Kaikki se yrittäminen ei vaan riittänyt. Toukokuun lopussa jäin töistä sairaslomalle masennuksen ja ahdistuneisuuden vuoksi. Olisin vimmatusti halunnut voida paremmin, mutta jouduin toteamaan, että vaikka kuinka haluaisin toisin, voin päivä päivältä vain huonommin.

Tiedän, että mielenterveysongelmat ovat todella yleisiä, eikä niissä ole mitään häpeämistä siinä kuin muissakaan sairauksissa. Silti tämän tekstin kirjoittaminen oli todella vaikeaa. Ei ole helppoa myöntää, että kaikesta yrittämisestä huolimatta en ole onnistunut toipumaan vaan onkin käynyt päinvastoin.

Juoksu on tehokkain mielialalääke, jonka tiedän, joten juoksut jatkuvat. Blogikirjoituksetkin varmasti jatkuvat, jossain vaiheessa. Suljen tämän postauksen kommentoinnin, sillä en hae postauksella huomiota tai sääliä enkä nyt vain jaksa vastata kommentteihin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...