perjantai 5. tammikuuta 2018

Juoksuhaaste 2018, olethan jo mukana?

Olethan huomannut Juoksuhaasteen ja ilmoittautunut mukaan? Juoksuhaaste 2018 koostuu 40 erillisestä pienestä (tai vähän isommasta) juoksuun liittyvästä haasteesta. Ideana on, että haasteen myötä tulee harjoiteltua vaihtelevasti pitkin vuotta ja tehtyä niin hitaita kuin nopeitakin lenkkejä. Jotkut kohdat ovat haastavampia, toiset vaativat vain heittäytymistä!

Juoksuhaasteen Facebook-ryhmään on viidessä päivässä liittynyt jo 175 innokasta haasteen vastaanottajaa. Haastetta suorittavat myös bloggaajat ja muutama on ehtinyt jo kirjoittaakin haasteesta. Run like a moose -blogissa haaste suoritetaan soveltaen omalla tavalla. Lenkillä-blogin Elina ehti heti vuoden alkuun aloittaa haasteen. Sinne minne lenkkarit vie -blogin Henna sai myös jo haasteen korkattua.

Itse en ole suorittanut vielä yhtään kohtaa haasteesta, vaikka vuotta on jo viisi päivää mennyt! Ajattelin, että kohdat 1 ja 2 pitää suorittaa heti, kun mahdollisuus tulee, sillä ne vaativat talviset olosuhteet. Kävin uudenvuodenpäivänä lenkillä, mutta silloin ei ollut pakkasta (haaste 1) ja luntakin oli niin vähän, etten voinut hyvällä omallatunnolla rastia kohtaa 2 (juokse lumessa). Mielestäni lumilenkki on sellainen, jossa tossujen alla narskuu ihan kunnolla. Täällä Turun suunnalla on kyllä kyseenalaista, tuleeko koko talvena moista keliä.

Kuva maanantain lenkiltä. Oliko sitä lunta nyt tarpeeksi vai ei?

Eilisellä lenkillä juoksin vauhtikestävyyttä nelisen kilometriä, ja heti lenkin alkuun kävi mielessä, miksi en laittanut haasteeseen omaa kohtaa vk-lenkille. Ehkä ajattelin, että peekoot ja veekoot ovat sitä perusharjoittelua, jota tulee joka tapauksessa tehtyä, eikä niissä ole mitään erityistä haastetta kenellekään. Nyt haluaisin vain saada edes jonkun kohdan haasteesta ruksittua, sillä onhan se ihan hassua, että juoksuhaasteen keksijä ei saa mitään aikaiseksi samalla kun toiset kirmaavat haasteen kohtia mennen tullen! :)

4 kommenttia:

 1. Et siis ole lenkin jälkeen venytellyt, se olisi kohdassa 24 :) Onhan tää hauskaa! Huomenna pitäisi juosta reipas 6-10 km, tiedän jo reitin minne menen ja nyt silmäilen haastetta että minkä kohdan saisin ruksittua. Sanoin jo postauksessa mutta sanon uudelleen, kiva että on "vain" 40 kohtaa, ei ole tunnetta että pakko saada joka viikko 1-2 kohtaa täytettyä, saa tehdä rauhassa ja koko vuoden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan, olen laiska venyttelemään. Yleensä lenkin jälkeen venyttelen puolihuolimattomasti, mutta harvoin kunnolla. Eli tuo haaste vielä odottaa suoritustaan. :)

   Kiva, että haaste tuntuu sopivalle! Kyllähän kohdat voi halutessaan ruksia nopeastikin, mutta tavoitteena on tarjota tsemppiä lenkeille koko vuodeksi!

   Poista
 2. Hei!

  Kiitos vielä kivasta haasteesta ja huutelusta mun perään. Ilman "huutelujasi", en varmaan olisi herännyt "blogihorroksesta". =) Kiitos siis sinulle Anne <3

  Vaikka päätin aluksi tarttua juoksuhaasteeseen vähän omalla tavalla soveltaen, niin olen kuitenkin tällä viikollakin jo vähän kuin "vahingossa" täyttänyt yllättävän monta kohtaa.. Tämä on mielenkiintoista, koska en ole viikon aikana tieostanut tekeväni yhtään kohtaa, mutta kyllähän niitä kerääntyy.. =) Täytyykin kirjoitella niitä sitten aina harjoitusviikon yhteenvetoihin.. =)

  Superhauskaa ja haasteellista juoksuvuotta 2018 kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämä haaste ja herättely tuli sopivaan saumaan!

   Jos juoksee säännöllisesti ja vaihtelevia juoksuharjoituksia, niin kyllähän haasteesta saa monta kohtaa ruksittua ihan normitreeneillä. Siksi itse yritän suorittaa kaikki kohdat, että tulisi sitä oikeaa haastettakin. :)

   Tsemmpiä juoksuvuoteen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...