maanantai 24. heinäkuuta 2017

Päiväretki Vepsän saareen

Vepsä on ulkoilusaari Turun edustalla Airistolla. Olen käynyt saarella aiemmin kahdesti ja tämän kesän lomalla tuli kolmas vierailu. Saari on pieni, mutta sinne mahtuu vaikka mitä kivaa kesäpäivän aktiviteettia. Vepsässä on myös vuokrattavia mökkejä ja saunoja sekä vierasvenesatama, mutta omat reissut ovat olleet päivämatkoja ilman majoituksia. Turusta pääsee saarelle vesibussilla muutaman kerran päivässä ja edestakainen matka maksaa aikuiselta 16 euroa. Saarella on kahvila-ravintola ja hanasta saa juomavettä, joten edes omia eväitä ei välttämättä tarvita päiväretkelle!


Menimme tällä kertaa miehen kanssa kahdestaan, kun sattui sopivan aurinkoinen lomapäivä. Hiukan tuuli, mutta onnistuimme pysyttelemään Vepsässä suojan puolella saarta, ja vaikka lämmintä oli vain parikymmentä astetta, niin tarkeni mainiosti. Liikunnallista aktiviteettia saarelta löytyy monenmoista. Voi harrastaa minigolfia, frisbeegolfia, uintia ja patikointia luontopoluilla. Myös soutuveneen tai kanootin voi vuokrata. Lisätietoja saaresta löytyy osoitteesta vepsa.fi


Meidän ohjelmassamme oli tällä kertaa kiertää saaren frisbeegolfrata. Kartta radasta löytyy mm. täältä. Mielestäni rata oli kiva ja sopii myös aloittelijalle hyvin. Väylät olivat lyhyitä ja meren läheisyydestä huolimatta riski nakata kiekko veteen oli pieni. Muutamalla väylällä oli harhaheitolla vaara päätyä pusikkoon, mutta meillä kävi tällä kertaa tuuria, eikä kiekkoja joutunut kertaakaan etsimään pidempään, vaikka läheskään kaikki heitot eivät suuntautuneet ihan sinne minne piti. :D


Frisbeegolfin jälkeen kipusimme kalliosolaa pitkin saaren korkeimmalle kalliolle, josta onkin hienot näkymät merelle. Vepsä on muinoin toiminut salakuljettajien piilopaikkana, ja päiväretkeen tuleekin mukavasti seikkailutunnelmaa, kun kipuaa näköalapaikalle jyrkkää reittiä pitkin.


Kallioille kiivetessä ja laskeutuessa tuli kuuma, ja onneksi suojan puolelta löytyikin nopsaan kiva pikku poukama, jossa pääsi pulahtamaan uimaan. Vepsän hiekkaranta sijaitsi retkellämme tuulen puolella, joten oman privaatin uimapaikan löytäminen tyynestä poukamasta oli kiva ylläri.


Ennen kotimatkaa nautimme vielä pizzat ravintolan terassilla. Merimatkat Vepsään ja takaisin taittuivat aurinkoisessa säässä maisemia katsellen ja lämmöstä nauttien. Oli kiva kesäpäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...