maanantai 31. heinäkuuta 2017

Huikea heinäkuu

Heinäkuu oli kaikin puolin mahtava kuukausi! Lomaa, aurinkoa ja kunnolla juoksua ensimmäistä kertaa vaivojen jälkeen. Heinäkuussa kertyi juoksukilometrejä 115, joista päälle parikymmentä heti kuun ekana Paavo Nurmen puolikkaalla.

Tuo puolimaraton oli mulle sellainen testi, että ajattelin, että jos sen juoksen ilman kremppoja, niin sitten voin juosta "vapaasti" ilman että pitää koko ajan murehtua selän ja polven tilannetta. Puolikas meni vaivojen osalta oireetta, mikä oli tosi hieno juttu. Kasvaneet juoksumäärät ovat kuitenkin aiheuttaneet heinäkuussa sen, että selkä on hiukan taas jumitellut, joten edelleen joudun hiukan tasapainottelemaan vaivojen ja juoksuhalujen kanssa. Mieli tekisi siis jatkuvasti juosta enemmänkin, mutta toki siitä juoksufiiliskin kärsii, jos tulee vaivoja ja kipuja. Eli maltillisesti jatketaan edelleen. Heinäkuussa maltillisuus on näkynyt ensisijaisesti siinä, että olen edelleen jättänyt pitkikset pääosin väliin ja tehnyt lyhyempiä lenkkejä vaikka poluilla, jotta selkä ei pitkästä iskutuksesta kärsisi. Osallistuin heinäkuussa myös polkujuoksutapahtumaan, Ruissalo Summer Trailiin, jossa pääsin kirmaamaan Ruissalon jo tutuksi käyneitä polkuja.

Kuva: Antti Suonpää, Ruissalo Trail.

Salitreenit jätin heinäkuuksi kokonaan pois, koska en halunnut yrittää aikatauluttaa lomalle moisia. Olin sen verran paljon poissa Turusta, että käytännössä en olisi päässytkään kuntosalille mitenkään säännöllisesti. Salitreenien sijaan olen mm. ulkoillut muutenkin kuin juoksemalla, polskinut järvessä ja meressä, frisbeegolfannut ja sup-lautaillut.


Mulla on ollut nyt lomaa 3 viikkoa ja vielä tämä viikko jäljellä. Lomassa parasta on ollut se, että olen voinut viettää niin paljon aikaa ulkona. Olen myös risteillyt merellä erikoisen paljon, niin isoilla kuin pienilläkin paateilla. Saariretkiä tuli tehtyä Maarianhaminaan, Vepsään ja Isokariin. Olen myös tehnyt useamman juoksulenkin siten, että määäränpäänä on ollut jokin rantakohde, jossa olen sitten viettänyt päivän uiden ja auringossa lojuen. Juoksu on ympäri vuoden huippua, mutta kesäaikaan juoksu rannalle on aivan erityistä parhautta! :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa niin upealta nuo rantamaisemissa juoksentelut. Eilen illalla istuin juuri järven rannalla niemen nokassa, hieman haikeana että olen viettänyt veden äärellä aivan liian vähän aikaa tänä kesänä. Ehkä siis elokuussa ja syksyllä poikkean joka päivä veden äärelle, koska niissä maisemissa on jotai niin erityisen rauhoittavaa. <3 Ihanaa loman jatkoa ja luontohetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään viettää aikaa veden äärellä. Näin kesällä on tietysti kiva käydä uimassa, mutta myös pelkkä meren tai järven katselu on rauhoittavaa. Kivoja luontohetkiä myös sulle!

   Poista
 2. Ihana loma ja heinäkuu sulla ollut :) Tsemppiä selän kanssa!
  Meinaatko Ruissalojuoksuihin osallistua? Mulla olisi siellä edessä kympin juoksu ja se on näillä näkymin tämän kauden päätösjuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   En varmaankaan ole tulossa Ruissalojuoksuihin, se ajankohta on hiukan huono. Muutenkaan "kisakalenterissa" ei ole syksylle vielä yhtään kisaa, mutta katsotaan, vieläkö osallistun johonkin tapahtumaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...