torstai 18. toukokuuta 2017

Säähysteria

Viikon päästä pitäisi olla Kolilla patikoimassa ja perjantaina olisi tarkoitus vaeltaa reissun pisin päivämatka, semmoiset 15-16 km vaaroja ylös alas. Perjantain sääennuste? Runsasta sadetta aamusta iltaan. Ouff...

Olen säähysteerikko. Tarkistan matkakohteen sääennusteen useamman kerran päivässä useasta eri sääpalvelusta. Ilmatieteen laitos on kotimaassa yleensä ihan ok-luotettava. Foreca on usein vähän turhan positiivinen, Accuweather aina negailee ennusteessaan. Norjalainen Yr on kuulemma luotettava. Mitä hyötyä ennusteiden vahtaamisesta on? No ei mitään, mutta kai se on jotain nykypäivän shamanismia, jospa rituaalinomainen sääennusteiden tarkkailu kuitenkin vaikuttaisi säähän. :)


Lauantain polkujuoksutapahtumaan on sentään ennustettu hienoa säätä. Kun vähän yli viikko sitten tuli taas lunta, niin on sitä aurinkoa odotettukin. Kuiva keli vähentää ainakin liukastumisvaaraa, joten olen tyytyväinen aurinkoa povaaviin sääsivuihin. Toisaalta, jos lämpötila nousee jopa yli 20 asteen, voi keli tuntua aika rankaltakin, kun kevät on ollut niin kylmä eikä lämpöön ehdi yhtään etukäteen tottua. Hyvillä mielin olen kuitenkin poluille lähdössä, vaikka aika lailla tämä polkujuoksu jänskättääkin.

Tässäpä nää, uutiset, sää ja mää. Löytyykö lukijoista samanlaisia sääennusteiden vahtaajia? Mitenköhän tästä höperyydestä ja turhasta stressaamisesta pääsisi eroon?

4 kommenttia:

 1. Täällä toinen sääennusteiden vahtija! Ennen HCR:ää kurkin puolentoista viikon ajan päivittäin ennusteita, ikään kuin sää siitä miksikään muuttuisi. Tietenkin varusteiden kannalta onkin tärkeää tietää, millainen sää on tulossa, mutta pakkaaminen jäi kuitenkin viimeiseen iltaan, joten olisi riittänyt, jos olisi katsonut ennusteen silloin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä perustelen tätä itselleni siten, että osaan sitten varautua varustuksen puolesta ja myös henkisesti. Mutta överiksihän se menee, kun säätä pitää kytätä monta kertaa päivässä :)

   Poista
 2. Mä katselen sääennusteita melko harvoin, mies niitä tarkemmin "kyttää" ja kyselen sitten siltä mitä tarve vaatii. Toki ennen vaelluksia / tapahtumia tulee itsekin seurattua, mutta jotenkin menen "mutu"-tuntumallakin aika paljon.

  Näitä säitä olen ressannut kyllä kans, jopa niin paljon että kesälomasuunnitelmia tuli muutettua alkukesän osalta. Ja jotenkin tuntuu epätodennäköiseltä että voiko tuonne Lappiin kesä tulla kesäkuun loppuun mennessä, kun ei se riitä että lumet sulaa vaan maaston pitäsi ehtiä kuivuakin jonkin verran... No, jos ei ehdi tulla niin sitten pitää muuttaa loppukesänkin suunnitelmia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan ymmärrettävää, että muuttaa suunnitelmia, kun kevät on niin paljon myöhässä.

   Tuolla Kolilla on nyt sääennuste muuttunut hiukan parempaan suuntaan. Nyt vaan kauhulla odotan, että jospa ennuste kääntyykin vielä takaisin huonompaan... No, mennään kuitenkin, vaikka joutuisikin räntäsateessa tarpomaan. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...