sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Matkasuunnitelmissa vaellusreissu Kolille

Hiphei, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olen parin kuukauden päästä, toukokuun lopulla Kolilla vaeltamassa. Aikomuksenamme on siskon kanssa kiertää Herajärven pohjoispään kierros. Idean reissuun sain Hennan blogista. :)

Olemme siskon kanssa käyneet kahdesti Madeiralla ja kerran Gardajärvellä Italiassa, ja noilla reissuilla tehneet päiväpatikoita. Tämä on mulle kuitenkin ensimmäinen kotimaan vaellusreissu ja ensimmäinen yli yön kestävä patikkamatka. Hiukan hirvittää. Siskolla on onneksi kokemusta Karhunkierrokselta ja Saariselältä, joten luotan siihen, että sisko osaa vaellushommat, ja mun pitää vain kävellä. Joka sekin kyllä vähän jänskättää näiden vaivojen takia. Toivottavasti kuntoudun reissuun mennessä ja saan itseni sellaiseen kuosiin, etten pökrää Kolin vaaroja kivutessa.


Koska olen tosiaan ihan noviisi vaellushommissa ja inhoan telttaa, varasimme hyvissä ajoin yöpymiset vuokratupiin ja maatilamajoitukseen. Viimeisen yön ajattelimme viettää hotellissa, varmaan Sokos Hotel Kolilla, niin päästään patikoinnin päätteeksi oikeisiin sänkyihin ja saadaan kunnon aamiainen ennen kotimatkaa. Hotellia ei vielä varattu, mutta sitä tuskin bookataan täyteen. Koska ajomatka Suomen halki vie käytännössä koko päivän, yövymme reissussa 4 yötä, mutta varsinaisia vaelluspäiviä on vain kolme.

Olemme suunnitelleet päivämatkat siten, että ensimmäisenä varsinaisena vaelluspäivänä tehtäisiin pisin etappi, noin 15 km Herajärven länsipuolta, ja kahden seuraavan päivän aikana patikoimme itäpuolta lyhyemmin päivämatkoin. Reissuun on nyt pari kuukautta aikaa, joten pitää alkaa tosissaan treenaamaan, jotta jaksetaan!

4 kommenttia:

 1. Oi, teille tulee varmasti hieno reissu! Meillä oli kesällä vain 2 vaelluspäivää ja käveltävää molemmille päiville noin 6 tuntia. Paluumatkalla kylläkin oikaistiin sen verran että mentiin välillä teitä pitkin. Mutta on puhuttu että voitaisiin tehdä retki uudelleen jonain kesäviikonloppuna, oli se niin hienoa :) Muistatte vaan pitää riittävästi juoma- ja ruokataukoja niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan suuniteltu, että tuosta pisimmästä etapista voidaan mennä loppumatka tietä, jos ollaan ihan poikki. Eli fiiliksen mukaan joko kiivetään vielä yhdelle vaaralle tai mennään Herajärven rantaa pitkin Kiviniemen tilalle.

   Ruokapuolesta aiotaan pitää huoli, ja varsinkin herkuista! :)

   Poista
 2. Oii, Kolin maisemat ovat ihanat! Hei missä vuokratuvissa yövytte? Minä olen käynyt kahdesti Kolin Herajärven kierroksen. Toisella kertaa yövyttiin Kiviniemen laavulla ja toisella kertaa sitten meninkin juosten reitin, joten ei yöpymisiä matkan varrella vaan Kolin hotellissa. Hotelli on upealla paikalla ja näkymät niin ihanat!! Nauttikaa!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan varattu Ikolanaho ja Ylä-Murhi, ja sitten yksi yö ollaan tuolla Kiviniemen tilalla. Eli mennään hissukseen. :) Kiitos!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...