sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Lähimatkailua ja lomajuoksuja

Kesäloman alkuun on tullut retkeiltyä lähiseuduilla ja nautittua kesäkeleistä. Mietin, että pitäisi ehkä kirjata ylöskin joitain kivoja kohteita. Näin kesälomalla kun tuntuu olevan tavallista enemmän virtaa, sitä jaksaa retkeillä ja loman aikana tulee käytyä niin monessa kohteessa, että loppulomasta meinaa jo unohtaa alkukesän reissut! Tässä muutama matkavinkki saaristoon!


Isokarin majakkasaari


Viime postaukseen jo heitin kuvia päiväretkeltä Isokariin. Tämä oli kolmas kertani majakkasaarella, ja joka kerta on paistanut aurinko, vaikka mantereella olisi ollut pilvistä. Matka Isokariin taittuu Uudenkaupungin vierasvenesatamasta noin 1,5 tunnissa, ja päiväristeilyyn kuuluu opastettu kiertokävely, lounas sekä pääsy majakkaan. https://www.isokari.fi/

Majakka vietti juuri 190-vuotispäiväänsä, ja retkellä yksi hienoimmista jutuista onkin päästä kipuamaan ylös majakan huipulle asti! Korkeanpaikankammoiselle jännä paikka, mutta näin kolmannella kerralla ei itseäni ainakaan kauheasti hirvittänyt, varsinkin, kun huipulla ei onneksi ihan kauheasti tuullutkaan. Isokarin risteily on mielestäni tosi kiva päiväretkikohde. Mukaan kannattaa pakata myös uikkarit ja pyyhe, sillä vierailulla on parisen tuntia vapaata aikaa ja uimavesi saaren liepeillä on kirkasta ja virkistävää!

Korppoo - mainio päiväretkikohde lähellä Turkua


Saariston rengastien reitti on hieno, kiersimme sen kokonaan joitain vuosia sitten. Jos ei kuitenkaan halua kiertää koko reittiä, voi saariston tunnelmaan päästä jo Nauvossa tai Korppoossa. Nauvo on Turusta päin tultaessa vain yhden ja Korppoo kahden lyhyen lauttamatkan päässä. Lautat myös kulkevat tiheällä aikataululla, jolloin reissua ei tarvitse niin tarkkaan suunnitella kuin jos olisi kiertämässä koko rengastien.

Olemme tehneet Nauvoon päiväretken pari vuotta sitten, joten nyt oli vuorossa seuraava pitäjä. Korppoon keskusta on saariston rengastieltä hiukan syrjässä, mutta se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Päiväretki Korppooseen sisälsi munkkikahvit Torikahvila Simpussa, uimaan pulahtelua Likholmin uimarannalla sekä maistuvan aterian Hjalmarsissa. Korppoon keskustasta löytyy myös mm. keskiaikainen kivikirkko pällisteltäväksi sekä pieniä putiikkeja. 

Lomajuoksuja


Kainuu Trailista on nyt kolme viikkoa aikaa ja Nuuksion polkumaratoniin puolestaan kuusi viikkoa. Olin suunnitellut palauttelevani Kainuu Trailin 38 kilometrin juoksun jälkeen parisen viikkoa, mutta jo viime viikolla tuli kuitenkin juostua 30 kilometriä. Eihän se yllä kovimpien harjoitusviikkojen lukemiin, mutta kuitenkin ihan kelpo viikkokilometrit. Tuntuu, että olen palautunut kisasta varsin hyvin, ja siksi tälle viikolle nostinkin viikkokilometrit jo neljäänkymmeneen. Juoksin tällä viikolla myös ensimmäisen kunnon pitkän lenkin kisan jälkeen, 20 kilometrin lenkin.

Olimme viikon mökillä ja oli aivan ihanaa päästä lenkiltä suoraan uimaan. Kilometrejä kertyi kivasti, mutta mäkitreeniä ei. Uudenkaupungin makeanvedenallasta kiertävällä hiekkatiellä on ajoittain hienot maisemat, ja eksoottisia kohteita kuten veneen vetopaikka tien yli - kiskoja pitkin voi nostaa veneen makeanvedenaltaasta mereen ja toisin päin. Mäkiä sitä vastoin ei löydy oikein hakemallakaan. Juoksemallani 20 kilometrin lenkillä nousua kertyi 130 metriä, paljon tasaisempaa baanaa on vaikea löytää. Mäkitreenit ovat siis lomajuoksuilla jääneet tekemättä. 

Juoksu ei ole nyt lomalla ollut pääosassa, vaan enemmän on tullut löhöiltyä, syötyä ja uiskenneltua. Pari leppoisaa suppailuakin on lomaan mahtunut. Tähän heinäkuulle tuli kuitenkin ilmoittauduttua aivan ex-tempore myös yhteen juoksukisaan! Saaristoreissut jatkuvat Örön saarella, ja sattumalta siellä järjestetään Örö run vierailun korvilla, joten pitihän siihen sitten ilmoittautua! Nyt juoksuun on enää viikko, mutta siitä ei löytynyt minkäänlaista infoa mistään, vain matka (10 km) on tiedossa! :D Jännityksellä odotan, mitäköhän juoksussa on luvassa. 

Lomailun lomassa blogi päivittyy epäsäännöllisesti, enkä ole kyllä muistanut instaakaan päivitellä. Katsotaan, josko loppulomasta innostaisi somettaa enemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...