maanantai 31. heinäkuuta 2023

Hauska heinäkuu

Heinäkuu tuntui pitkältä kuukaudelta, johon sisältyi paljon kivoja reissuja ja mukavaa kesätekemistä. Juoksin heinäkuussa yhteensä 154 kilometriä. Se tekee tästä kuusta vuoden toiseksi kovimman juoksukuukauden huhtikuun jälkeen. Juoksin myös kaksi kisaa, joista jälkimmäinen oli kyllä täysin suunnittelematon osallistuminen, johon ei pahemmin treenailtu.  


Kuun alkuun Kainuu Traililla tuli tietysti reippaasti kilometrejä, sopivasti heti kuun ensimmäinen päivä. Pitkää polkukisaa sitten tosin seurasi useamman päivän huilitauko ja juoksukisaa seuraavalla viikolla juoksinkin vain 12 kilometriä. Loppukuuksi viikkokilometrit nousivat ihan hyviin lukemiin; 30 - 42 - 30, mutta yhtään varsinaisesti kovaa treeniviikkoa ei tullut. Kun kuun loppuun tuli yllärinä kympin kisa, ei sillä viikolla tullut juostua määrällisesti niin paljoa. 


Jäin heinäkuussa nousumetritavoitteestani. Syytän Lounais-Suomen tasaisuutta. Lomalla juoksin paljon saaristomaisemissa ja mäkiä ei reiteiltä löytynyt. Kilometreihin olen kuitenkin tyytyväinen, sillä vaikka kovimmat juoksuviikot jäivät uupumaan, määrää kertyi kuitenkin kivasti myös kuukauden kuluttua olevaa Nuuksion polkumaratonia ajatellen. Kainuu Trailin lisäksi juoksin yhden 20 kilometrin pitkiksen, muuten kuun juoksut koostuivat enimmäkseen lyhyistä ja puolipitkistä lenkeistä. 


Juoksun lisäksi heinäkuu sisälsi paljon uimaan pulahtelua, ajoittaista auringonpaistetta ja kesäpuuhia. Suppailuretkiä tuli tehtyä muutama, enemmän tuli tehtyä päiväretkiä lähialueelle tutkimaan uimarantoja ja ruokapaikkoja. Saaristosta löytyi monta kivaa kohdetta, joissa tuli vierailtua, ja omassa kotikaupungissa riitti myös ihasteltavaa. 


Elokuun alkuun on luvassa pieni patikointireissu. Tosin sadetta on luvattu enemmän kuin runsaasti, joten voi olla, että patikointi vähän lyhenee, mutta tarkoitus on kuitenkin kurkistaa taas uuteen kansallispuistoon, Isojärven maisemiin. Elokuun ensimmäisen viikon jälkeen myös loma loppuu. :( Töiden aloituksen lomassa pitäisi vielä juosta reippaasti, jotta tulisi treeniä syyskuun alussa odottavaan Nuuksio Classiciin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...