perjantai 30. kesäkuuta 2023

Matkalla Hossaan

Kirjoitan tätä kuukausikoostetta reissun päältä. Hossaan on noin 10 tunnin ajomatka, joten eiköhän siinä ehdi hiukan kerrata mennyttä kesäkuuta. Postauksen kuvat ovat tosin juhannussuppailulta Kemiönsaaren maisemista. Ihan noin rennosti kuin kuvissa ei nyt oteta, vaan kisajännitys on melkoinen. :D

Kesäkuu oli juoksujen puolesta lähinnä valmistautumista Kainuu Trailiin. Viimeiset kaksi viikkoa ohjelma oli jo kevennetty. Kuun alkupuolella juoksin vielä melko pitkiä lenkkejä, yhden 26 kilometrin ja yhden 18 kilometrin lenkin. Muuten lenkit ovat olleet lyhyitä ja puolipitkiä hölkkiä ja pari kunnon mäkitreeniäkin mahtui kesäkuun ohjelmaan. 


Juoksua kertyi kesäkuussa yhteensä 136 kilometriä. Olin asettanut tavoitteeksi 140 kilometriä ja olisin sen saanut juostua täyteen kyllä, mutta himmailin viimeiset pari viikkoa suunniteltua enemmän ja priorisoin lepoa. Polveni kipeytyi kevään pisimmällä harjoituslenkillä ja on kiukunnut siitä asti. Olen yrittänyt lepuuttaa sitä mahdollisuuksien mukaan.

Muutenkin valmistautumiseen on kuulunut kaikenlaisia ylimääräisiä huolia. Uusimmissa labroissa kilpirauhasarvoni eivät olleet viitteissä. Sairastamani kilpirauhasen liikatoiminnan vuoksi arvoja kontrolloidaan säännöllisesti ja nyt ne olivat menneet huonompaan suuntaan. Otin tuosta tietysti aika lailla kierroksia. Asialle ei nyt mitään voi ja arvot eivät ole niin paljoa pielessä, että se estäisi minua lähtemästä juoksuun.


Kainuu Trail jännittää melkoisesti. Periaatteessa olen saanut treenit tehtyä ohjelman mukaan, joten kunnon pitäisi olla kohdillaan. Epävarmuustekijät kuitenkin pyörivät mielessä. Levollisuutta on mahdoton saavuttaa. 38 kilometriä poluilla on pitkä matka, jolla voi vielä sattua ja tapahtua monenmoista. Kisassa on nousua yli 1100 metriä ja olen nyt juossut joka kuukausi kasaan hiukan yli 2000 nousumetriä. Mäkitreeni on mulla perinteisesti jäänyt turhan vähäiseksi.

Juuri saamani tiedon mukaan keli Hossassa on polkujuoksuun oikeinkin hyvä. Etukäteen jännäsin hellettä, tällä viikolla vuorostaan sateita. Nyt näyttäisi kuitenkin tulevan melko viileä mutta sateeton päivä. Juoksukunnossa-Ansku on kisaamassa 55 kilometrillä ja saapunut pelipaikalle jo eilen. Miesystäväni on myös juoksemassa 55 kilometriä. Omaa jännitystä lisää vielä hänenkin puolestaan jännittäminen. Ihan kuin omassa kisassa ei olisi tarpeeksi! :D

Jotta koko postaus ei nyt menisi kisajännitystä vinkuessa, niin todettakoon, että kesäkuu tuntui varsin pitkältä kuukaudelta, jolloin pääsin jo nauttimaan kesästä vaikkei lomaa ollutkaan. Kuun alkuun olimme mökillä kivassa alle 10 asteen lämmössä, mutta silloinkin tuli saunottua ja uitua. Kun kelit lämpenivät, pääsi onneksi vapaapäivinä nauttimaan auringosta ja tekemään joitain suppailuretkiäkin. Postauksen kuvissa näkyvä Ölmosin ranta Kemiönsaarella oli muuten kiva retkipaikka, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...