lauantai 30. huhtikuuta 2022

Huhtikuun hippailut

Huhtikuussa jatkui maaliskuusta alkanut hyvä treenikausi, tosin ei ihan yhtä suoraviivaisesti. Reissu ja muun elämän kiireet muovasivat juoksuohjelmaa ja tarvitsin palautumiseen enemmän aikaa kuin olin etukäteen osannut ajatella.

Kuukauden alkupuolella juoksin vihdoin 20 kilometrin lenkin - ensimmäistä kertaa 2,5 vuoteen! Lenkistä palautuminen kesti pidempään mihin olin tottunut, mutta sellaista se on nyt ollut kilpirauhassairauden myötä. Tuon pitkiksen jälkeen keventelin seuraavan viikon; juoksin pari 4 kilometrin matalasykkeistä lenkkiä ja viikonlopun pitkiksen vain 12 kilometrin mittaisena.

Jatkoin huhtikuussa maaliskuussa aloitettua juoksuohjelmaa, mutta hiukan piti tinkiä kilometreistä, että jäi enemmän aikaa palautumiselle. Pääsiäinen toi kaivatun breikin töistä, mutta juoksuja hiukan haittasi se, että pyörähdimme Lontoossa. Matkalla tuli tehtyä 8 kilometrin aamulenkki juosten Hyde Parkiin ja sen lisäksi tallusteltua Lontoota ristiin rastiin niin, että jalat olivat reissun jälkeen ihan puhki. Muutenkin (lento)matkustus on elimistölle rasitus, joten reissun jälkeen piti taas kiinnittää extrahuomiota palautumiseen ja karsin sen vuoksi hiukan juoksuja.

Kilometrejä kertyi huhtikuussa 121, joten pääsin tavoitteeseeni! Juoksin kuun loppuun yhden "ylimääräisen" pitkän lenkin, koska olin aiemmin hiukan karsinut kilometrejä palautuakseni. Tämä sopi lopulta juoksuohjelmaan hyvin. Huhtikuussa juoksinkin selvästi vähemmän lenkkejä kuin maaliskuussa (14 lenkkiä vs. maaliskuun 20 lenkkiä), mutta juoksujen keskipituus kasvoi niin, että kilometrejä kertyi saman verran.

Nyt toivon toukokuusta ehjää ja hyvää juoksukuukautta, polkujuoksua, mäkitreenejä ja kasvavia kilometrimääriä. Tänään on tankattu pizzalla ja vappumunkeilla, joten heti huomenna starttaavat toukokuun juoksut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...